"6ο GEOPARK TRAIL" την Κυριακή 16 Οκτωβρίου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

09 Οκτωβρίου 2022

"6ο GEOPARK TRAIL" την Κυριακή 16 Οκτωβρίου

 Αγώνες ορεινού τρεξίματος, ανωμάλου δρόμου και πεζοπορίας 

ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

 Διοργάνωση: Γεωπάρκο Σητείας Δ.Ο.Κ.Α.Σ. Δήμος Σητείας HARTA Προκήρυξη αγώνα 6ου “Sitia Geopark Trail” Αγώνες ορεινού τρεξίματος, ανωμάλου δρόμου και πεζοπορία – Ο Δήμος Σητείας και o Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας (ΔΟΚΑΣ) προκηρύσσουν τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, ανωμάλου δρόμου και διοργανώνουν πεζοπορία. 


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 ΕΚΚΙΝΗΣΗ 6ου “Sitia Geopark Trail” 32 km. : Κάτω Ζάκρος. 


ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 6 km.: Κάτω Ζάκρος ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΔΡΌΜΟΥ 1.000 μ. Αγοριών – Κοριτσιών Δημοτικών Σχολείων Κάτω Ζάκρος 


ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΔΡΟΜΟΥ 300μ. ΑμεΑ: Κάτω Ζάκρος 


ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: πεζοπορία από το παραλιακό μονοπάτι της γεωδιαδρομής 11 ΚΑΤΣΟΥΝΆΚΙ – ΚΆΤΩ ΖΑΚΡΟΣ 7,5 χιλιόμετρα 2,30’ χρόνος πεζοπορίας 


ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 08.00 – ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ “Sitia Geopark Trail” 09.00 - ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ 11:00 – ΑΓΩΝΑΣ 6 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ 12:00 – ΑΓΩΝΑΣ 1000μ. Αγοριών –Κοριτσιών Δημοτικών Σχολείων 12:15 - ΑΓΩΝΑΣ 300μ. ΑμεΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Αρχαιολογικός χώρος Κάτω Ζάκρου ΔΙΑΔΡΟΜΗ 6ου “Sitia Geopark Trail” Κάτω Ζάκρος ανηφορική διαδρομή μέσω του φαραγγιού - πλατεία Ζάκρου -μονοπατιού Ε4 Ζάκρος – Κάνεβα, Σίτανος, Σκαλιά και τέλος το μονοπάτι Ε4 Σκαλιά –Κάτω Ζάκρος μέσω του παλιού δρόμου. 


ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ: Κατά μήκος της διαδρομής 32km θα υπάρχουν 5 σταθμοί εφοδιασμού με νερό, χυμούς κ.λπ. ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ 6 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ: Γύρος Κάτω Ζάκρου 


ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ: Κατά μήκος της διαδρομής 6 km θα υπάρχουν 2 σταθμοί εφοδιασμού με νερό, χυμούς κ.λπ. Στον τερματισμό κάθε αγώνα θα υπάρχουν νερά, χυμοί και μικρός μπουφές για όλους τους συμμετέχοντες. 


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Η συμμετοχή των αθλητών είναι 10 ευρώ και θα γίνεται με κάρτα τραπέζης Χρεωστική/Πιστωρική 


ΠΑΡΟΧΕΣ: • Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν δίπλωμα και αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής στους αγώνες. • Οι συμμετέχοντες στον δρόμο των 32 και 6 χιλιομέτρων θα εφοδιαστούν από τους διοργανωτές με ηλεκτρονικό τσιπ για την καταμέτρηση του χρόνου τους. • Τροφοδοσία με νερά και χυμούς κατά τη διαδρομή. • Αθλοθετήσεις με κύπελλα και μετάλλια για τους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας, καθώς και αναμνηστικά δώρα του Γεωπάρκου σε όλους τους συμμετέχοντες. • Υγειονομική κάλυψη αγώνα. • Τεχνικό μπλουζάκι και τσάντα με το λογότυπο του αγώνα. • Μπάρα δημητριακών • Προϊόντα προσωπικής φροντίδας 


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΠΟΝΟΜΏΝ Δρόμος 32 χιλιομέτρων Γενική Κατάταξη ΑΝΔΡΩΝ –ΓΥΝΑΙΚΩΝ 15-23 ετών ΑΝΔΡΩΝ –ΓΥΝΑΙΚΩΝ 23 - 39 ετών ΑΝΔΡΩΝ –ΓΥΝΑΙΚΩΝ 40-49 ετών ΑΝΔΡΩΝ –ΓΥΝΑΙΚΩΝ 50-59 ετών ΑΝΔΡΩΝ –ΓΥΝΑΙΚΩΝ 60+ ετών ΑΝΔΡΩΝ –ΓΥΝΑΙΚΩΝ Δρόμος 6 χιλιομέτρων Γενική Κατάταξη ΑΝΔΡΩΝ –ΓΥΝΑΙΚΩΝ 15-23 ετών ΑΝΔΡΩΝ –ΓΥΝΑΙΚΩΝ 23 - 39 ετών ΑΝΔΡΩΝ –ΓΥΝΑΙΚΩΝ 40-49 ετών ΑΝΔΡΩΝ –ΓΥΝΑΙΚΩΝ 50-59 ετών ΑΝΔΡΩΝ –ΓΥΝΑΙΚΩΝ 60+ ετών ΑΝΔΡΩΝ –ΓΥΝΑΙΚΩΝ Δρόμος 1000μ. Αγοριών –Κοριτσιών Δημοτικών Σχολείων Δρόμος 300μ. Για ΑμεΑ 


ΔΙΑΜΟΝΗ: Ο Σύλλογος Ξενοδόχων Σητείας και Παλαικάστρου-Ζάκρου θα προσφέρουν ειδικές τιμές σε όσους αθλητές επιλέξουν να διανυκτερεύσουν στη Σητεία και στη γύρω περιοχή. 

Οι αθλητές και οι συμμετέχοντες στον αγώνα του 6ου “Sitia Geopark Trail” 32 χιλ. που θα επιλέξουν να διανυκτερεύσουν στην πόλη της Σητείας θα μεταφερθούν στη Ζάκρο για την εκκίνηση. Σε περίπτωση που επιλέξουν άλλο σημείο διανυκτέρευσης θα πρέπει να φροντίσουν μόνοι τους για τη μετάβαση στην αφετηρία εκκίνησης του αγώνα . 


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής και για τις δύο διαδρομές, όπως και για την πεζοπορία, γίνονται ηλεκτρονικά μέχρι τις 15.00 της Πέμπτης 13/10/2022 μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας athletopia. Επίσης, δηλώσεις θα μπορούν να γίνουν και με φυσική παρουσία το Σάββατο 15/10/2022 στo Γραφείο Πληροφόρησης του Γεωπάρκου στην πόλη της Σητείας 17:00 – 20.00, χωρίς, όμως, υποχρέωση της διοργάνωσης να προμηθεύσει τους συμμετέχοντες με ηλεκτρονικό τσιπ χρονομέτρησης. 


ΜΟΝΟ για τη διαδρομή του ανωμάλου δρόμου των 6.000 μ. και των 1.000 μ. μπορούν να γίνονται δεκτές συμμετοχές και την Κυριακή 16/10/2022 έως τις 9:30 το πρωί στη Γραμματεία των αγώνων στην Κάτω Ζάκρο. 


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: Για την ομαδική συμμετοχή σχολείου πρέπει ένας αρμόδιος εκπαιδευτικός της σχολικής μονάδας να καταθέσει μέχρι την Παρασκευή 14/10/2022 στο e-mail του Γεωπάρκου Σητείας depotas@otenet.gr μια λίστα με τα ονόματα και την τάξη που πηγαίνει ο κάθε μαθητής/μαθήτρια συμμετέχων/συμμετέχουσα. Οι ομαδικές σχολικές συμμετοχές θα παραλάβουν τιμητικό δίπλωμα προς τη σχολική μονάδα, η οποία θα εντάσσεται αυτόματα στο δίκτυο σχολείων της διοργάνωσης «Τρέχω στο 6ο “Sitia Geopark Trail”». 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συμμετοχή κάθε παιδιού γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του γονέα ή κηδεμόνα του και με μια υπεύθυνη δήλωση που θα δοθεί στο σχολείο και θα παραμείνει εκεί έως το πέρας της διοργάνωσης. Στη δήλωση να αναγράφεται υποχρεωτικά ότι επιτρέπεται στο παιδί η συμμετοχή στη συγκεκριμένη διοργάνωση με ευθύνη του γονέα/κηδεμόνα. 


ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ για το “Sitia Geopark Trail” 32 χιλ. από Σητεία για Κάτω Ζάκρο και επιστροφή από Κάτω Ζάκρο για Σητεία: Η μεταφορά θα γίνει δωρεάν με λεωφορεία από τον σταθμό ΚΤΕΛ της Σητείας στις 6:30 π.μ.


 ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ: Η παραλαβή των αριθμών όλων των συμμετοχών θα γίνει το Σάββατο 16 Οκτωβρίου στο Γραφείο Πληροφόρησης του Γεωπάρκου Σητείας από 17.00 – 20.00 Μετά το τέλος των εκδηλώσεων θα ακολουθήσουν πολιτιστικά δρώμενα με τη συμμετοχή τοπικών πολιτιστικών συλλόγων. 


ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Με ατομική τους ευθύνη, οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες. Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες. Σε κάθε περίπτωση, όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.


 Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Όλοι οι συμμετέχοντες, πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ότι αναλαμβάνουν κάθε ευθύνη για τη συμμετοχή τους και με ό,τι έχει σχέση με την υγεία τους και ειδικά οι ανήλικοι θα πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων τους ότι συμφωνούν για τη συμμετοχή τους, την οποία Υ.Δ.


 θα παραλαμβάνουν και θα συμπληρώνουν στη Γραμματεία των αγώνων. 


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Σητείας - Δ.Ο.Κ.Α.Σ. - Ορειβατικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Σητείας - Ε.Δ.Ε.Α.Κ. - Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Εθελοντές Διασώστες Σαμαρείτες, Τοπικό Παράρτημα Σητείας - Πυροσβεστική Υπηρεσία - Running Crete - Πολιτιστικοί Σύλλογοι Ζάκρου, Σιτάνου, Αδραβάστων – Τοπικά συμβούλια Ζάκρου και Κατσιδωνίου – Ελληνική Αστυνομία Οι αγώνες γίνονται με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου 


Οι αγώνες τελούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού Οι αγώνες είναι ενταγμένοι στο δίκτυο αγώνων και στο καλεντάρι της HARTA ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 

Γραμματεία Δ.Ο.Κ.Α.Σ. 28430 23775

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............