2η Ημερίδα Τουρισμού «ΚΡΗΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΝ» στο Ρέθυμνο με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

14 Οκτωβρίου 2022

2η Ημερίδα Τουρισμού «ΚΡΗΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΝ» στο Ρέθυμνο με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

 Την 2η ημερίδα τουρισμού «ΚΡΗΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΝ» με θέμα «Συνέργειες Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης», συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης, το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, ο Δήμος Ρεθύμνης, η ψηφιακή πύλη «Κρητών Επιχειρείν», με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.



Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, στις 10 π.μ. στο «Σπίτι του Πολιτισμού» (Παλιά Πόλη – οδός Βερνάρδου), με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείου Τουρισμού, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων -ΠΟΞ, Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού – ΕΟΤ. Οι εργασίες της ημερίδας θα μεταδίδονται διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας https://cretanbusiness.gr/

Όπως ενημερώνει η ψηφιακή πύλη https://cretanbusiness.gr/ «θα συμμετέχουν ομιλητές από τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Κρήτης, επαγγελματικοί φορείς και επιχειρηματίες του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα, των υπηρεσιών, του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Ι.Τ.Ε., ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., Μ.Α.Ι.Χ., Α.Σ.Τ.Ε.Κ., της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σκοπός της Ημερίδας η παραγωγή θέσεων και νέων προτάσεων με προγραμματισμό και την υλοποίηση τους, με την συνεργασία όλων και με στόχο την βιωσιμότητα του τουρισμού στο νησί. Η ενθάρρυνση και από κοινού συνέργειες των ενδιαφερομένων μερών, για την προώθηση επενδύσεων αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και τον πράσινο μετασχηματισμό της οικονομίας.

Στόχος των νέων μορφών επιχειρηματικότητας, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την ανάδειξη των χαρακτηριστικών ανά περιοχή ώστε ο επισκέπτης να γίνεται πρεσβευτής της Κρήτης, να επιθυμεί την επιστροφή του αλλά και να αναζητά τα προϊόντα της.  Στο παραπάνω πλαίσιο με πρωτοβουλία του Δήμου Ρεθύμνης, στην ημερίδα θα συμμετέχουν Άραβες Τουριστικοί Πράκτορες με σκοπό την πραγματοποίηση Επιχειρηματικών Συναντήσεων (B2B) και κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία είναι συνέχεια της συμμετοχής του Δήμου Ρεθύμνης σε B2B συναντήσεις στη Doha.  Στόχος η γνωριμία των τουριστικών πρακτόρων με το νησί της Κρήτης καθώς και συνεργασία με τοπικούς φορείς στους τομείς Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας.

Η μουσική σύνθεση της Ημερίδας είναι ευγενική χορηγία του Ανδρέα Φανουργάκη, φοιτητή του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου – ΕΛΜΕΠΑ, τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής στο Ρέθυμνο. Η επιμέλεια video είναι του Χρήστου Κουκουλίτσα επίσης φοιτητά του ΕΛΜΕΠΑ.

Καθ’ όλη την διάρκεια της ημερίδας θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα κατά του COVID-19.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............