Δέσμευση Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου για άμεση ένταξη έργων 10 εκατομμυρίων ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

15 Οκτωβρίου 2022

Δέσμευση Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου για άμεση ένταξη έργων 10 εκατομμυρίων ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης

 Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχουν ενταχθεί και επισήμως στο Ταμείο Ανάκαμψης έργα του Δήμου Ηρακλείου ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την δημόσια τοποθέτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.


Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος στον σύντομο χαιρετισμό του στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, αφού καλωσόρισε τον Υπουργό στο Ηράκλειο και τόνισε τη σπουδαιότητα του Ταμείου Ανάκαμψης ως αναπτυξιακού εργαλείου, ανέφερε στον κ. Σκυλακάκη ότι υπάρχουν μια σειρά έργα που έχει υποβάλλει ο Δήμος Ηρακλείου αλλά και άλλοι Δήμοι της Κρήτης των οποίων η χρηματοδότηση έχει εγκριθεί αλλά επισήμως δεν έχουν ενταχθεί ακόμα στο Ταμείο. Κάτι που δεν επιτρέπει στον Δήμο να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι η δημοπράτησή τους. Ο Υπουργός από την πλευρά απάντησε ότι όσον αφορά τα έργα που αφορούν στην Αστική Αναζωογόνηση η ένταξή τους θα υπογραφεί το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα, ίσως και νωρίτερα. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου έχει εγκεκριμένα έργα ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ στην συγκεκριμένη πρόσκληση που αφορούν σε:

- Παρεμβάσεις βιοκλιματικής αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων, (Πλατείας Ελευθερία, οδός Δελημάρκου κ.ά)

- Έξυπνα συστήματα υπογειοποιημένης αποθήκευσης και αποκομιδής απορριμμάτων

- Τηλεμέτρηση διαχείρισης άρδευσης του αστικού πρασίνου.

Πέρα από τις Αστικές Αναπλάσεις, ο Δήμος Ηρακλείου έχει υποβάλλει φάκελο και στην πρόσκληση για τις «Έξυπνες πόλεις» και έχει λάβει την έγκριση έργων ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ (Έξυπνο Πάρκινγκ, Έξυπνες Διαβάσεις, Αισθητήρες Κυκλοφορίας Κίνησης κ.ά).

Ενώ και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου (ΔΕΥΑΗ) έχει υποβάλει κι εκείνη την πρότασή της για το έργο «Παρεμβάσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης & Αξιοποίησης ΑΠΕ» ύψους 22,5 εκατομμυρίων και επίσης έχει εγκριθεί.

Την εκδήλωση στο Επιμελητήριο οργάνωσε το Επιμελητήριο Ελλάδος σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών.

Τον Δήμαρχο συνόδευαν οι Αντιδήμαρχοι Μαρία Καναβάκη, Κώστας Βαρδαβάς και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου Ευγενία Στυλιανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............