Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από το Δήμο Ηρακλείου η τελική συνάντηση των εταίρων του έργου WINPOL - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

23 Σεπτεμβρίου 2022

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από το Δήμο Ηρακλείου η τελική συνάντηση των εταίρων του έργου WINPOL

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη (21-22 Σεπτεμβρίου 2022) τελευταία συνάντηση των εταίρων του έργου WINPOL, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG EUROPE και αφορά τις πολιτικές διαχείρισης των αποβλήτων. Στο έργο WINPOL συμμετείχαν ως εταίροι η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου.


Κατά την έναρξη της 1ης ημέρας της συνάντησης, ο Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στο Ηράκλειο, τονίζοντας τη σημαντική εμπειρία και τα οφέλη που αποκόμισε ο Δήμος Ηρακλείου από τη συμμετοχή του στο έργο WINPOL και σε άλλα, παρόμοια έργα. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης.

Στο κύριο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η πρόοδος των Σχεδίων Δράσης που υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου από τους εταίρους, ενώ στη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής του έργου οι εταίροι ενημερώθηκαν για τις απαραίτητες δράσεις έως τη λήξη του έργου. Τη 2η ημέρα της συνάντησης και με σκοπό την παρουσίαση των δράσεων και μεταφορά τεχνογνωσίας, οι εταίροι επισκέφθηκαν το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, στο οποίο είχαν την ευκαιρία να δουν ένα ρομποτικό σύστημα που είναι σε θέση να ανακτά πολλά ανακυκλώσιμα υλικά αποτελεσματικά και με χαμηλό κόστος, χρησιμοποιώντας έξυπνα, αυτόνομα ρομπότ, ικανά να αναγνωρίζουν, κατηγοριοποιούν και ταξινομούν φυσικά ανακυκλώσιμα υλικά σε χωριστούς κάδους, ανάλογα με τον τύπο του υλικού τους. Ακολούθως, οι εταίροι επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΗΤΗ Α.Ε.», όπου τους παρουσιάστηκαν οι προηγμένες τεχνολογίες διαχείρισης οργανικών απορριμμάτων και το καινοτόμο σύστημα βιολογικής επεξεργασίας των υγρών χωνεμένων υπολειμμάτων.

The WINPOL project - Waste Management Intelligent Systems and Policies - aims to foster and promote the use of intelligent equipment and planning derived from it, through improved waste management policies, thus contributing to waste minimisation in European cities and regions. Find out more information about the project on www.interregeurope.eu/winpol

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............