Ποια χώρα έχει τον υψηλότερο δείκτη IQ στον κόσμο; - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

15 Σεπτεμβρίου 2022

Ποια χώρα έχει τον υψηλότερο δείκτη IQ στον κόσμο;

 Ο δείκτης IQ είναι ένα εργαλείο μέτρησης της ανθρώπινης νοημοσύνης που συνήθως μετριέται με τυποποιημένα τεστ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το World Population Review όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία IQ ενός ατόμου, τόσο πιο έξυπνο θεωρείται ότι είναι. Ποιες χώρες έχουν τον μεγαλύτερο δείκτη IQ και πού κατατάσσεται η χώρα μας;IQ και εκπαίδευση είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Οι βαθμολογίες IQ αντικατοπτρίζουν συνήθως την ποιότητα της εκπαίδευσης και των πόρων που είναι διαθέσιμοι στους ανθρώπους στην τοπική γεωγραφική περιοχή τους. Οι περιοχές του κόσμου με χαμηλότερες βαθμολογίες IQ είναι συνήθως φτωχότερες και λιγότερο ανεπτυγμένες, ιδίως στον τομέα της εκπαίδευσης, σε σύγκριση με τις χώρες με υψηλότερες βαθμολογίες IQ.


Πολλοί ερευνητές χρησιμοποιούν επίσης το IQ για να προσδιορίσουν τις πιο έξυπνες χώρες στον κόσμο. Ο παρακάτω χάρτης IQ σκιάζει κάθε χώρα ανάλογα με το πόσο υψηλή είναι η μέση βαθμολογία IQ. Μια πιο σκούρα ιώδης απόχρωση υποδηλώνει χαμηλότερο σκορ IQ. Αντίθετα, οι χώρες με υψηλότερη μέση βαθμολογία IQ εμφανίζονται με κόκκινο-πορτοκαλί χρώμα.


Ο χάρτης IQ του πλανήτη. Με έντονο κόκκινο οι χώρες με την υψηλότερη βαθμολογία, με ιώδης απόχρωση αυτές με την μικρότερη / worldpopulationreview.com

Οι χώρες με τον υψηλότερο μέσο όρο IQ

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε το 2019, των ερευνητών Richerd Lynn και David Becker του Ινστιτούτου Ulster, οι υψηλότερες μέσες βαθμολογίες IQ ανήκουν στους Ιάπωνες, με τους πολίτες της Ταϊβάν και της Σιγκαπούρης να ακολουθούν κατά πόδας.


Ο κατάλογος των 10 κορυφαίων εμφανίζεται παρακάτω:


Ιαπωνία - 106,49

Ταϊβάν - 106,47

Σιγκαπούρη - 105,89

Χονγκ Κονγκ (Κίνα) - 105,37

Κίνα - 104,10

Νότια Κορέα - 102,35

Λευκορωσία - 101,60

Φινλανδία - 101,20

Λιχτενστάιν - 101,07

Ολλανδία & Γερμανία (ισοπαλία) - 100,74


Οι 10 χώρες με τον μεγαλύτερο μέσο όρο IQ. Γερμανία και Ολλανδία έχουν ακριβώς τον ίδιο μέσο Όρο / World Population Review

Όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία, υπάρχει ένα μεγάλο εύρος μέσων τιμών IQ σε όλο τον κόσμο. Ορισμένοι ερευνητές χωρίζουν τις χώρες του κόσμου σε κατηγορίες κατάταξης με βάση τη μέση βαθμολογία IQ.


Οι 10 χώρες με τον μικρότερο μέσο όρο του δείκτη IQ στον κόσμο:


Γκάνα 58,16

Ακτή Ελεφαντοστού 58,16

Γουινέα 53,48

Νικαράγουα 52,69

Γκάμπια 52,68

Πράσινο Ακρωτήριο 52,5

Γουατεμάλα 47,72

Σιέρα Λεόνε 45,07

Λιβερία 45,07

Νεπάλ 42,99


Οι 10 χώρες με τον μικρότερο δείκτη IQ παγκοσμίως / World Population Review


Αυτοί οι μέσοι όροι προέκυψαν ξεκινώντας από τη μέση βαθμολογία της χώρας στα τυποποιημένα τεστ IQ (ένα κοινό σημείο εκκίνησης), και στη συνέχεια βελτιώνοντας αυτές τις βαθμολογίες με πρόσθετες μετρήσεις, όπως εθνικές αξιολογήσεις μαθηματικών, ανάγνωσης και φυσικών επιστημών, λαμβάνοντας επίσης υπόψη τη συνολική ποιότητα των δεδομένων.


Ο δείκτης IQ δεν είναι ο μόνος τρόπος μέτρησης της νοημοσύνης

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το IQ δεν είναι ο μόνος τρόπος μέτρησης της νοημοσύνης. Υπάρχουν στην πραγματικότητα πολλοί διαφορετικοί τρόποι αναζήτησης των πιο έξυπνων χωρών στον κόσμο, και πολλοί από αυτούς δεν έχουν καμία σχέση με τον μέσο όρο του IQ.


Για παράδειγμα, η σύγκριση των βαθμολογιών των ακαδημαϊκών εξετάσεων κάθε χώρας, την πιθανότητα να «διευρύνει τα σύνορα της γνώσης» και να εισάγει νέες τεχνολογίες δεδομένων (Δείκτης κεφαλαίου νοημοσύνης) ή ακόμη και τον αριθμό των βραβείων Νόμπελ που έχει κερδίσει κάθε χώρα.


Πού βρίσκεται η Ελλάδα -Η κατάταξη των γειτονικών της χωρών

Η χώρα μας δεν είναι αρκετά ψηλά στον πίνακα του δείκτη IQ, καθώς σημειώνει μέσο όρο 90,77 και βρίσκεται στην 55η θέση. Λίγο πιο πάνω, στην 47η θέση, βρίσκεται η Κύπρος με 93,39 μέσο όρο IQ, η Ιταλία με 94,23 βρίσκεται στην 42η θέση, η Βουλγαρία στην 54η θέση με 90,99, ενώ πιο χαμηλά βρίσκεται η Αλβανία στην 109η θέση με 81,75, η Τουρκία με 86,8 βρίσκεται στην 77η θέση και η Βόρεια Μακεδονία με 81,91 βρίσκεται στην 108η θέση.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............