Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στις Κριτικές Προσεγγίσεις του Πεδίου των Εξαρτήσεων - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

15 Σεπτεμβρίου 2022

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στις Κριτικές Προσεγγίσεις του Πεδίου των Εξαρτήσεων

 Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) πραγματοποιεί για τέταρτη χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  με τίτλο “Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στις Κριτικές Προσεγγίσεις του Πεδίου των Εξαρτήσεων”, διάρκειας 340 ωρών, το οποίο θα διεξαχθεί κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 και θα υλοποιηθεί  με διά ζώσης διήμερα εκπαιδευτικά σεμινάρια και με διά ζώσης πρακτική άσκηση.Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο κ. Φοίβος Ζαφειρίδης, τ. Αναπληρωτής Καθηγητής της Ψυχολογίας των Εξαρτήσεων.

Στο πρόγραμμα διδάσκουν  καθηγητές/ριες διαφόρων πανεπιστημίων της χώρας και του εξωτερικού με σημαντικό έργο στο πεδίο των εξαρτήσεων και στα γνωστικά αντικείμενα του σεμιναρίου, καθώς και ιδιαίτερα έμπειροι/ες επιστήμονες που εργάζονται στο πεδίο των εξαρτήσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν τις αιτήσεις τους έως 10 Οκτωβρίου στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ακολουθούν συνοπτικές πληροφορίες:

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος:

Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων στις σύγχρονες κριτικές επιστημονικές αντιλήψεις για τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης και πρόληψης του φαινομένου της εξάρτησης.

Γενικές πληροφορίες

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπεται θεωρητική εκπαίδευση 160 ωρών και πρακτική άσκηση 180 ωρών, προκειμένου να υπάρξει σύνδεση της διδασκόμενης θεωρίας με τις κριτικές προσεγγίσεις στο πεδίο. Η πρακτική άσκηση θα λαμβάνει χώρα στα Προγράμματα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ. (Π.Π.Α.), είτε σε χώρους απεξάρτησης και πρόληψης (για ήδη εργαζόμενους σε αυτές τις δομές), με τη μορφή υλοποίησης εργασιών οι οποίες συνδέουν τη διδαχθείσα ύλη με την επαγγελματική πρακτική  και υπό την εποπτεία των εκπαιδευτών. Το Π.Π.Α. αποτελεί μια διακριτή πρόταση απεξάρτησης στη χώρα, η οποία βασίζεται στις κριτικές προσεγγίσεις του πεδίου των εξαρτήσεων και λειτουργεί σε τέσσερις πόλεις της χώρας (www.selfhelp.gr).
Στα θεωρητικά σεμινάρια τα οποία θα λαμβάνουν χώρα στο Πρόγραμμα Ενταξιακών, Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Δράσεων των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας (Ραψάνη Λάρισας) θα διδάσκουν καταξιωμένοι επιστήμονες του πεδίου των εξαρτήσεων στη χώρα.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιστήμονες υγείας, κοινωνικούς επιστήμονες και απόφοιτους ανθρωπιστικών επιστημών, πού είτε ενδιαφέρονται για το πεδίο των εξαρτήσεων, είτε ήδη εργάζονται σε αυτό. Επίσης, κατά περίπτωση γίνονται δεκτοί στο πρόγραμμα εργαζόμενοι σε αναγνωρισμένους φορείς πρόληψης και θεραπείας των εξαρτήσεων. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
• Γιατρούς (ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά: Ψυχιάτρους, Γενικούς Γιατρούς)
• Ψυχολόγους
• Κοινωνιολόγους
• Νομικούς / Δικαστικούς
• Κοινωνικούς Ανθρωπολόγους
• Κοινωνικούς Λειτουργούς
• Εκπαιδευτικούς (Ά βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης)
• Νοσηλευτές

Παροχές προγράμματος

• Εκπαιδευτικό υλικό (άρθρα, βιντεοδιαλέξεις, παρουσιάσεις power point, e-books, σημειώσεις, προτεινόμενη βιβλιογραφία)
• Οδηγός μελέτης
• Βεβαίωση συμμετοχής
• Πιστοποιητικό επιμόρφωσης με τις αντίστοιχες μονάδες ECTS (22)

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 350,00 € ανά εκπαιδευόμενο. Τα δίδακτρα καταβάλλονται σε μια, δύο ή τρεις δόσεις. Η τελευταία δόση πρέπει να καταβληθεί πριν τη λήξη του προγράμματος.
Στο κόστος συμμετοχής συμπεριλαμβάνεται η παροχή ημιδιατροφής, καθώς και διαμονής σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των θεωρητικών σεμιναρίων. Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνονται όλα τα λειτουργικά έξοδα του σεμιναρίου, πλην της αμοιβής εκπαιδευτών/τριων η οποία δεν προβλέπεται.
Σημαντικές ημερομηνίες:
Έναρξη προγράμματος: 1 Νοεμβρίου 2022
Λήξη προγράμματος: 30 Ιουνίου 2023
Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως 10/10/2022

Αναλυτικές πληροφορίες – Κατάθεση αιτήσεων:

Αναλυτικές πληροφορίες για τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τα κριτήρια επιλογής καθώς και για την αίτηση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να αντλήσουν από τον εξής σύνδεσμο: https://www.diaviou.auth.gr/programs/16035/

Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία του προγράμματος στο email: education@selfhelp.gr και στο τηλέφωνο 6948805467 (17:30 – 19:30)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............