Η Βραδιά Ερευνητή ξανά μαζί μας στο ΙΤΕ-Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

29 Σεπτεμβρίου 2022

Η Βραδιά Ερευνητή ξανά μαζί μας στο ΙΤΕ-Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

 Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, με ιδιαίτερη χαρά, προσκαλεί το ευρύ κοινό και τους μικρούς μας φίλους στην Βραδιά Ερευνητή 2022, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στα Βασιλικά Βουτών την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 (17:00-23:00).

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να ξεναγηθούν στο ΙΤΕ και να ανακαλύψουν τον συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης και της έρευνας, καθώς επίσης και να συμμετέχουν σε διαδραστικά πειράματα, ερευνητικά παιχνίδια, καλλιτεχνικά, και άλλα δρώμενα.

 


Η φετινή εκδήλωση θα περιλαμβάνει:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Ξενάγηση του κοινού στα ερευνητικά εκθέματα των Ινστιτούτων του ΙΤΕ
  • Εκπαιδευτικές δράσεις
  • Chat Lab: Γνωριμία με τους ερευνητές σε προγραμματισμένες διαδικτυακές συναντήσεις, μέγιστης διάρκειας 30 λεπτών. Μέσω φιλικής συζήτησης, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θέσει τα ερωτήματά του κατευθείαν στην πηγή!
  • Ξενάγηση στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα με απευθείας σύνδεση.
  • Έκθεση και διάθεση βιβλίων των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, με επιλεγμένους τίτλους σε ειδικές τιμές
  • Face Painting για τους μικρούς μας φίλους
  • Μουσική

 

Παράλληλαστο πλαίσιο της μεγάλης αυτής διοργάνωσης θα πραγματοποιούνται Οργανωμένες επισκέψεις ερευνητών σε σχολεία μέχρι το τέλος του 2022.

 

Εκτός από την εκδήλωση του ΙΤΕ στο Ηράκλειο, η φετινή Βραδιά του Ερευνητή προγραμματίζεται να διοργανωθεί σε ΑθήναΘεσσαλονίκηΠάτραΛάρισαΡέθυμνο και Μυτιλήνη.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι την περσινή χρονιά, περίπου 400 πόλεις διοργάνωσαν εκδηλώσεις για τη “Βραδιά του Ερευνητή”  σε όλη την Ευρώπη, με τη συμμετοχή 2.300.000 πολιτών, ενώ στο Chat Lab, μέσα σε έξι μέρες, πραγματοποιήθηκαν 90 συναντήσεις με πάνω από 2.000 συμμετέχοντες, κυρίως μαθητές!

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Βραδιάς Ερευνητή https://researchersnight.gr και τα κοινωνικά δίκτυα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης, τα οποία ενημερώνονται συνεχώς.  

 

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την Υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και χορηγίες από:

Phaistos Networks, Δημιουργίες Γεύσεων, Studio K – Καβλεντάκης, ΕΔΑΠ ΕΤΕΠ Κρήτης Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............