Το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής & Αυτογνωσίας επιστρέφει… - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

29 Σεπτεμβρίου 2022

Το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής & Αυτογνωσίας επιστρέφει…

Το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής και Αυτογνωσίας επιστρέφει την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022, στις 6:30 το απόγευμα στον Πολυχώρο Ραδάμανθυς…

Στο Εργαστήρι προσεγγίζουμε τη δημιουργική γραφή και την αυτογνωσία μέσα από δραστηριότητες που αφήνουν τη φαντασία να ζωγραφίσει ελεύθερα. Τα χρώματα, έτσι κι αλλιώς, βρίσκονται στη ψυχή μας. Επιδίωξή μας είναι να ανακαλύψουμε δυνατότητες, να δώσουμε ώθηση στις διεργασίες δημιουργικής έκφρασης-γραφής αξιοποιώντας βιώματα, εμπειρίες και συναισθήματα, σε μία νέα σύνθεση, στον μετασχηματισμό τους.




Ξέρουμε ότι τα βιβλία είναι σαν τα νησιά. Δείχνουν απομονωμένα, μα φαίνονται έτσι μόνο πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, γιατί αν κοιτάξεις κάτω από αυτήν, θα δεις τις πολύπλοκες και ισχυρές διασυνδέσεις τους στο διάβα του χρόνου. Σαν ξεχωριστές βουνοκορφές πάνω από το νερό, που συνδέονται όμως με αμέτρητα φυσικά και γεωλογικά νήματα στον πυθμένα και στη βάση τους. Με τα φτερά των βιβλίων πετάμε ψηλά και ταξιδεύουμε ενώ, άλλοτε, με το οξυγόνο που μας έδωσαν, αντέχουμε σε βαθιές καταδύσεις. Προσεγγίζουμε, λοιπόν, την έννοια της δημιουργικής γραφής, όχι ως ένα σύνολο από άκαμπτους κανόνες, σαν οδηγίες προς ναυτιλομένους, αλλά ως μία συνεχή διαδικασία αλληλεπίδρασης.

Η Δημιουργική Γραφή, προϋποθέτει την Δημιουργική Ανάγνωση, την απελευθέρωση της φαντασίας, τον μετασχηματισμό. Ο συμβολικός κόσμος συγκροτεί την ανθρώπινη κουλτούρα και μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο γραπτός λόγος, ο μύθος, η αφήγηση, το παραμύθι συνθέτουν μία κατάθεση στο θησαυροφυλάκιο της συλλογικής-κοινωνικής μνήμης.

Δηλώσεις συμμετοχής στο email: ekd.radamanthys@gmail.com

και στο τηλέφωνο: 6983 091 058

Ο Χρήστος Τσαντής είναι συγγραφέας – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς. Σπούδασε «Συμβουλευτική και Ψυχολογία» και έχει παρακολουθήσει τα προγράμματα του Ε.Κ.Π.Α. «Δημ. Γραφή και Αυτογνωσία», «Διαπαιδαγώγηση στην παιδική και εφηβική ηλικία» και «Κινηματογραφοθεραπεία». Είναι συντονιστής του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής και Αυτογνωσίας στα Χανιά από το 2016, και συνεργάτης του Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας Κωφοί και Ακούοντες Εν Δράσει.

Συντόνισε πρόσφατα:
-Ομάδα δημιουργικής γραφής στο ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη»
-Ομάδες μαθητών από σχολεία των Χανίων και του εξωτερικού στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS.
Έχει συντονίσει τμήμα στο Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Αγιάς Χανίων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Θερινά Σχολεία 2019» της Γ.Γ. Νέας Γενιάς του ΥΠΕΠΘ. Eισαγωγικό βιωματικό εργαστήρι το 2018 και το 2019 σε συνεργασία με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Καταστήματος Κράτησης Αγιάς.

Ήταν εισηγητής σε βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε. Χανίων, οι Διευθύνσεις Π.Ε. & Δ.Ε. Χανίων, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Χανίων, υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ. Ήταν εισηγητής σε κύκλο ενημερωτικών σεμιναρίων του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κωφοί και ακούοντες εν δράσει με τίτλο: «Από τη θεωρία στην πράξη με περιηγητή ένα βιβλίο», στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κρητικών Πολιτιστικών Συλλόγων, με θέμα: 
 
«Η λογοτεχνία στη σύγχρονη Κρήτη», καθώς και σε πρόσφατο Συνέδριο για τον Νίκο Καζαντζάκη, που διοργάνωσε η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης.
Έργα του έχουν αξιοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθώς και σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ). Κυκλοφορούν μέχρι σήμερα 9 βιβλία του και έχει επιμεληθεί λογοτεχνικά 96 ακόμα τίτλους άλλων συγγραφέων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............