Μάκης Τσίτας - Ράνια Μπουμπουρή
Νέα σειρά: Η παράδοσή μας
Δύο αγαπημένοι συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις και το μεράκι τους για να φέρουν τα παιδιά κοντά στην παράδοσή μας με τρόπο σύγχρονο και διασκεδαστικό.
Η παράδοση είναι κάτι ζωντανό. Ζει και αναπνέει και υπάρχει γύρω μας. Θα έχετε ακούσει, βέβαια, ότι παράδοση είναι ο τρόπος ζωής, τα ήθη και τα έθιμα των γονιών, των γιαγιάδων και των παππούδων μας. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Είναι και κάτι απίστευτα διασκεδαστικό! Μπορεί να μας προσφέρει ώρες χαράς, παιχνιδιού και απόλαυσης. Με τα δύο αυτά βιβλία θα καταλάβετε το πώς!
Βιβλίο 1: «Παροιμίες»
Εικονογράφηση: Ανδριάνα Ρούσσου
Εκπαιδευτικές δραστηριότητες: Δήμητρα Ρουσέλη
Σελίδες: 56, σκληρόδετο εξώφυλλο
Τιμή: 13,30
Ευρώ
ISBN: 978-618-01-4502-1
Εκδόσεις Ψυχογιός
Τα χρόνια τα παλιά, δεν μπορούσαν όλοι να πάνε στο σχολείο, ούτε και μπορούσαν όλοι να έχουν βιβλία στο σπίτι τους. «Και πώς μάθαιναν τότε;» σίγουρα θα λέτε με τον νου σας. Μάθαιναν μέσα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες των άλλων· κι ένας τρόπος για να το πετύχουν αυτό ήταν μέσα από τις παροιμίες: φράσεις σύντομες, παραστατικές και συχνά αστείες, βγαλμένες από την καθημερινή ζωή.
Στο βιβλίο αυτό θα γνωρίσουμε τις πιο απολαυστικές παροιμίες, που δίδασκαν τις γιαγιάδες και τους παππούδες των γιαγιάδων και των παππούδων μας, και τις γιαγιάδες και τους παππούδες των δικών τους γιαγιάδων και παππούδων. Πάμε, λοιπόν!
Βιβλίο 2: «Γλωσσοδέτες»
Εικονογράφηση: Ανδριάνα Ρούσσου
Εκπαιδευτικές δραστηριότητες: Δήμητρα Ρουσέλη
Σελίδες: 56, σκληρόδετο εξώφυλλο
Τιμή: 13,30 Ευρώ
ISBN: 978-618-01-4504-5
Εκδόσεις Ψυχογιός
Οι γλωσσοδέτες είναι παιχνίδια με λέξεις που είναι δύσκολο να τις προφέρουμε και μάλιστα όλες μαζί, γρήγορα και σωστά, δηλαδή είναι παιχνίδια σχεδιασμένα να μας μπερδεύουν. Κι επειδή είναι πολύ διασκεδαστικοί, υπάρχουν μέχρι σήμερα από τα χρόνια τα παλιά. Και μας μπερδεύουν κι εμάς τη γλώσσα, όπως μπέρδευαν τη γλώσσα των γιαγιάδων και των παππούδων των γιαγιάδων και των παππούδων μας, και των δικών τους γιαγιάδων και παππούδων.
Τι λέτε, πάμε να διαβάσουμε μερικούς από τους πιο αγαπημένους και γνωστούς γλωσσοδέτες; Άραγε, πόσο γρήγορα μπορούμε να τους πούμε;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου