Δρόμος Ηράκλειο – Μεσσαρά και Κόμβος Πανασού: Τρία χρόνια απραξίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

28 Σεπτεμβρίου 2022

Δρόμος Ηράκλειο – Μεσσαρά και Κόμβος Πανασού: Τρία χρόνια απραξίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Αναδεικνύοντας την κυβερνητική απραξία των τριών τελευταίων ετών και ασκώντας έντονη κριτική για την αδράνεια του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, πραγματοποιήθηκε στη Βουλή η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην κατασκευή του κόμβου Πανασού, στον δρόμο Ηρακλείου – Μεσσαράς.

 


Ο Χάρης Μαμουλάκης καυτηρίασε το γεγονός ότι δεν απαντήθηκε καν η προηγούμενη Ερώτησή του (Οκτώβριο 2021) για το ίδιο θέμα, ανέδειξε την σπουδαιότητα του κόμβου για μια σειρά οικισμών, όπως είναι η Γέργερη, η Νύβριτος, ο Ζαρός, τα Βορίζα, κ.α., επεσήμανε την ζημιά στον πρωτογενή τομέα και τον τομέα του τουρισμού που έχει υποστεί ο νότος του νομού Ηρακλείου και ζήτησε ξεκάθαρη απάντηση στο πότε θα ολοκληρωθεί ο κόμβος Πανασού.

Απαντώντας ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης και ακολουθώντας την προσφιλή τακτική της ΝΔ, άσκησε κριτική… στον ΣΥΡΙΖΑ (!), δήλωσε ότι οι μελέτες ετοιμάζονται και ΘΑ έχουν ολοκληρωθεί σε διάστημα 4-6 μηνών για να προχωρήσει η δημοπράτηση μέσα από μια εργολαβία – σκούπα για διάφορες εργασίες.

Κατά την δευτερολογία του ο Χάρης Μαμουλάκης, επεσήμανε ότι τα τελευταία τρία χρόνια, επί κυβέρνησης ΝΔ, δεν έχει ξεκινήσει στην Κρήτη ούτε ένα καινούργιο έργο, σε πλήρη αντίθεση με ό,τι συνέβαινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τονίζοντας ότι για τον κόμβο Πανασσού έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις, άρα η όποια καθυστέρηση οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην κωλυσιεργία του Υπουργείου, ζήτησε επιτακτικά να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία για το στάδιο ωριμότητας αυτών των μελετών, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι πρέπει να αντιμετωπίζουν και τα πλημμυρικά φαινόμενα της περιοχής και να κατατεθεί το χρονοδιάγραμμα των εργασιών.

 

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες υποσχέσεις για δήθεν «άμεση» ολοκλήρωση των σχετικών μελετών και δρομολόγηση των εργασιών στον κόμβο Πανασσού, είχαν δοθεί από τον προκάτοχο του Γιώργου Καραγιάννη, Γιάννη Κεφαλογιάννη, ως απάντηση σε αντίστοιχη Ερώτηση του Χάρη Μαμουλάκη, τον Μάρτιο του 2021. Οι οποίες αποδείχθηκαν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............