Σημερα Τετάρτη Η Παρουσίαση Του Βιβλίου «Από Τον Λιποτάκτη Στον Αντάρτη» Στο Δημοτικό Ανοικτό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης Στο Γάζι - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

28 Σεπτεμβρίου 2022

Σημερα Τετάρτη Η Παρουσίαση Του Βιβλίου «Από Τον Λιποτάκτη Στον Αντάρτη» Στο Δημοτικό Ανοικτό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης Στο Γάζι

  H Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου και οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια παρουσιάζουν το βιβλίο του Νίκου Βαφέα Από τον λιποτάκτη στον αντάρτη. Η «στάσις των ανυποτάκτων στη Δυτική Κρήτη (1921-1922). Πρόκειται για την εξιστόρηση ενός σχετικά άγνωστου περιστατικού που συνδέεται με τα τεκταινόμενα στον πόλεμο της Μικρασίας και τον Εθνικό Διχασμό. 

thumbnail_%CE%92%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF%20%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7%20


Όπως αναφέρεται και στον τίτλο του βιβλίου η έμφαση δίνεται στην Δυτική Κρήτη, υπάρχουν όμως και πολλές αναφορές για την κατάσταση που επικρατούσε την περίοδο εκείνη στο Μαλεβίζι και την ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18.30 στο Δημοτικό Ανοικτό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»-Γάζι. Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Ο Βαγγέλης Τζούκας, Δρ. Κοινωνιολογίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου.

Η Ελευθερία Παπαστεφανάκη, μεταδιδακτορική ερευνήτρια Πανεπιστημίου Κρήτης.

Και ο συγγραφέας Νίκος Βαφέας, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής και Ιστορικής Κοινωνιολογίας του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης.

Συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η κ. Mαρία Μανδαμαδιώτου, μεταδιδακτορική ερευνήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............