Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ιατρικής Φυσικής - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

28 Σεπτεμβρίου 2022

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ιατρικής Φυσικής

 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ιατρικής Φυσικής, που πραγματοποιήθηκε στις 23-25 Σεπτεμβρίου 2022 στην Αθήνα, και διοργανώθηκε από την Ένωση Φυσικών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΦΙΕ) και την Ελληνική Εταιρεία Νανοτεχνολογίας στις Επιστήμες Υγείας (ΕΛΕΝΕΠΥ). 


Στην έναρξη του συνεδρίου παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, καθ. Δημήτρης Μπούμπας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, Δρ. Χρήστος Χουσιάδας και ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, καθ. Γεράσιμος Σιάσος.

Η επιτυχία του συνεδρίου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και χαρακτηρίστηκε ως υψηλού επιπέδου επιστημονικό γεγονός.

Η συμμετοχή των επιστημόνων του χώρου και ιδιαίτερα των νέων, ήταν επίσης εντυπωσιακή.

Ο σκοπός του 1ου αυτού Πανελληνίου Συνεδρίου Ιατρικής Φυσικής, που ήταν να αναδείξει σύγχρονα θέματα Ιατρικής Φυσικής και συναφών αντικειμένων φέρνοντας σε επαφή ανθρώπους από τον ακαδημαϊκό χώρο, τα νοσοκομεία και τη βιομηχανία με στόχους την ανάπτυξη της εκπαίδευσης, τη διάχυση της γνώσης, την ενίσχυση των συνεργασιών στο ταχέως εξελισσόμενο πεδίο της Ιατρικής Φυσικής, τη αλληλεπίδραση όλων των Ακτινοφυσικών της χώρας μεταξύ τους αλλά και με επιστήμονες συναφών πεδίων και βέβαια την ενεργό συμμετοχή των νέων επιστημόνων, υλοποιήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. 


Μερικοί αριθμοί που αναδεικνύουν τα προαναφερόμενα:

· παρουσιάστηκαν 171 επιστημονικές εργασίες υψηλού επιπέδου, εκ των οποίων οι 49 ως προφορικές ανακοινώσεις και οι υπόλοιπες ως αναρτημένες (ηλεκτρονικά) ανακοινώσεις

· πραγματοποιήθηκαν 38 επιστημονικές συνεδρίες σε δύο παράλληλα λειτουργούσες αίθουσες με 96 προσκεκλημένες ομιλίες που δόθηκαν από 92 προσκεκλημένους ομιλητές, από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις Η.Π.Α, καλύπτοντας 11 Θεματικές Ενότητες και επιπλέον τη θεματολογία 5 Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων και 2 Ερευνητικών Συνεδριών 

 

· για τη διοργάνωση του συνεδρίου εργάστηκαν εθελοντικά, 12 μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, 67 μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής, 8 της Επιτροπής Βραβεύσεων, και 21 εθελοντές Ακτινοφυσικοί, ειδικευόμενοι Ακτινοφυσικοί και Μεταπτυχιακοί Φοιτητές της Μονάδας Ακτινοφυσικής του Β’ Εργαστηρίου Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, και υποστηρίχθηκε από την εξειδικευμένη στη διοργάνωση συνεδρίων εταιρεία ΘΕΟΤΟΚΗΣ ΤΡΑΒΕΛ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Ε.Π.Ε.

· η υλοποίηση του συνεδρίου υποστηρίχθηκε από 18 χορηγούς

· οι εγγεγραμμένοι σύνεδροι έφτασαν τους 702, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες των διοργανωτών αλλά και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Με την ευχή και την ελπίδα ότι το συνέδριο θα καθιερωθεί και θα πραγματοποιείται σε περιοδική βάση, ευχαριστούμε πολύ όλους τους προαναφερόμενους συντελεστές του συνεδρίου, στους οποίους οφείλεται η επιτυχία του.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Στάθης Ευσταθόπουλος Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής Μονάδα Ακτινοφυσικής, Β’ Εργ. Ακτινολογίας ΠΓΝ «Αττικόν», Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ Ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Παντελής Καραΐσκος Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............