Με Αρχιερατικό Εσπερινό πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Φανουρίου στο Καβούσι Ιεράπετρας. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

27 Αυγούστου 2022

Με Αρχιερατικό Εσπερινό πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Φανουρίου στο Καβούσι Ιεράπετρας.

 Με ξεχωριστή λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών τελέσθηκε τo απόγευμα της Παρασκευής 26 Aυγούστου 2022 ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της μνήμης του μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο ιερό ναό της Ενορίας Καβουσίου, που βρίσκεται επί της εθνικής οδού Αγίου Νικολάου-Σητείας. 



Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους καθώς και τις δεκάδες φανουρόπιτες που προσκόμισαν ευσεβείς χριστιανοί της ευρύτερης περιοχής και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο.

Στην ομιλία του ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στη θαυμαστή εύρεση της εικόνας του Αγίου κατά τον 14ο αιώνα μ.Χ. στη Ρόδο επί αρχιερατείας Μητροπολίτου Ρόδου Νείλου, με τις δώδεκα σκηνές από τα μαρτύρια του Μεγαλομάρτυρος. Επίσης, μίλησε για τα πολλά θαύματα του Αγίου και στάθηκε ιδιαίτερα στο γνωστό θαύμα διασώσεως και απελευθερώσεως των τριών Κρητικών Ιερέων που κρατήθηκαν αιχμάλωτοι στη Ρόδο, οι οποίοι μετέφεραν την τιμή του Αγίου στην Κρήτη. Ακόμα σημείωσε ότι ο θαυματουργός άγιος είναι ασφαλές στήριγμα και ικανός βοηθός όλων των ευλαβών χριστιανών, όσοι με πίστη τον επικαλούνται στις προσευχές τους και αναφέρθηκε επισταμένως στην παράδοση της παρασκευής και προσφοράς προς ευλογίαν της φανουρόπιτας, κατά την ημέρα εορτής της μνήμης του, αλλά και κάθε φορά που ο άγιος μάς φανερώνει αυτό που ψάχνουμε. 


Είναι ιδιαιτέρως αγαπητός σε όλους μας και προσφιλής, γιατί εισακούει ταχύτατα τις προσευχές μας και εμείς για να τον ευχαριστήσουμε παρασκευάζουμε την  φανουρίπιτα προς τιμήν του για να του δείξουμε την ευγνωμοσύνη και την αγάπη μας. 


Ας τον παρακαλέσουμε εγκάρδια πάντοτε να φανερώνει το θέλημα του Θεού στη ζωή μας και να παραμένουμε σταθεροί και αφοσιωμένοι στην τήρηση των εντολών του Χριστού, όπως και εκείνος, με βαθιά πίστη, ειλικρινή μετάνοια και αγάπη προς τον Θεό και τον συνάνθρωπό μας, κατέληξε ο Σεβ.

Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού έλαβαν μέρος, o Αιδεσιμ. Iερεύς π. Εμμανουήλ Φρυσαλάκης, Εφημέριος της Ενορίας Καβουσίου και ο Ιερολογιώτατος Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ παρέστησαν πολλοί ευσεβεις χριστιανοί της ευρύτερης περιοχής, μεταξύ των οποίων ήταν η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη και η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤ.ΙΑ κ. Μαρία Σακκαδάκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αργύρης Πανταζής κ.ά.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............