Επιστροφή από διακοπές: Καλύτερη προσαρμογή στη δουλειά – καθημερινότητα - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

27 Αυγούστου 2022

Επιστροφή από διακοπές: Καλύτερη προσαρμογή στη δουλειά – καθημερινότητα

 5 + 1 απλές συμβουλές για καλύτερη προσαρμογή στην δουλειά και την καθημερινότητα μετά την επιστροφή μας από τις διακοπές

Προσοχή! Το άρθρο που ακολουθεί αφορά αυστηρά όσους κατάφεραν και πήγαν διακοπές. 

Η Μαρία Μαράκη, Ψυχολόγος του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας “Ιnternus” αναφέρει εύκολους και πρακτικούς τρόπους που θα μας βοηθήσουν να έχουμε ευκολότερη προσαρμογή στην καθημερινότητα μας μετά από διακοπές.


Οι διακοπές προσφέρουν στο άτομο την αποφόρτιση που χρειάζεται έπειτα από μεγάλο φόρτο εργασίας, υποχρεώσεων, άγχους και κούρασης που φέρει η καθημερινότητα. Οι διακοπές επίσης έχουν την ιδιότητα να μας γεμίζουν ενέργεια, να διώχνουν τις αρνητικές σκέψεις και να χαλαρώνουν το μυαλό και το σώμα με αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερη διάθεση.

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν, η επιστροφή στην ρουτίνα συχνά δεν είναι κάτι ευχάριστο. Ωστόσο υπάρχουν εύκολοι πρακτικοί τρόποι που μπορούν να κάνουν την προσαρμογή μας ευκολότερη.

Τι μπορούμε να κάνουμε?

· Προετοιμασία πρωινού ξυπνήματος μια μέρα πριν. Για την ομαλή μας μετάβαση από την ανεμελιά στο πρωινό ξύπνημα και την εργασία μας είναι σημαντικό μια ή δυο ημέρες πριν να επαναριθμήσουμε το πρόγραμμα ύπνου και αφύπνισης μας. Κοιμηθείτε νωρίς και ξυπνήστε νωρίτερα με σκοπό την πρώτη μέρα στην δουλειά να είστε σε θέση να ξυπνήσετε ευκολότερα και με λιγότερο άγχος.

· Δώστε προτεραιότητα στις υποχρεώσεις μείζονος σημασίας. Ξεκινήστε να ασχολείστε με τις πιο σημαντικές υποχρεώσεις και μην καταναλώνεται το χρόνο

και την ενέργεια σας προσπαθώντας να διεκπεραιώσετε οτιδήποτε εκκρεμεί αυτό το διάστημα και είναι χαμηλής προτεραιότητας.

· Κρατήστε χαλαρό το πρόγραμμα των πρώτων ημερών στην δουλειά. Είναι πολύ σημαντικό επιστρέφοντας από διακοπές να προετοιμάσουμε τον εαυτό μας σταδιακά για να προσαρμοστεί στους ρυθμούς εργασίας μας και πάλι. Τις πρώτες μέρες λοιπόν αποφύγετε να υπερφορτώσετε το πρόγραμμα σας καθώς αυτό ενδέχεται να σας αγχώσει με αποτέλεσμα να χάσετε την ενέργεια και την καλή σας διάθεση οι οποίες είναι χρήσιμες στην καθημερινότητα.

· Θέστε ρεαλιστικούς και εφικτούς στόχους. Για να επιτύχετε τους στόχους που έχετε θέσει με την επιστροφή στην εργασία σας έπειτα από ξεκούραση και ανασυγκρότηση βασική προϋπόθεση είναι να τους θεσπίζετε με ρεαλιστικά δεδομένα. Με αυτό τον τρόπο οι στόχοι γίνονται περισσότερο επιτεύξιμοι αποφεύγοντας την απογοήτευση και την ψυχική ταλαιπωρία που φέρουν τα μεγαλεπήβολα σχέδια.

· Παρατείνετε τις συνήθειες των διακοπών – συνήθειες χαλάρωσης. Εντάξτε στο σας πρόγραμμα σας αγαπημένες συνήθειες χαλάρωσης που απολαμβάνετε τις ημέρες που δεν εργάζεστε π.χ. ένα καφέ, μια βόλτα για ψώνια μετά την δουλειά ή αν υπάρχει η δυνατότητα μια σύντομη εκδρομή την Κυριακή.

· Συναντηθείτε με φίλους και με οικογένεια. Η διατήρηση των επαφών με τους φίλους , με άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος μας ή και με τις νέες γνωριμίες των διακοπών το πρώτο χρονικό διάστημα της προσαρμογής είναι ιδιαίτερα ευεργετική. Δίνει μια αίσθηση συνέχισης της ίδιας διάθεσης που είχαμε κατά την περίοδο των διακοπών και καθιστά ομαλότερη την μετάβαση στην καθημερινότητα. Κρατήστε επαφή με τους φίλους σας και τον χειμώνα και μοιραστείτε μαζί τους ό, τι σας απασχολεί.

Και μία μικρή συμβουλή!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε περίοδος περιλαμβάνει κι όμορφες στιγμές. Προετοιμάστε τον εαυτό σας για αυτές και αφήστε τον να τις βιώσει!

Πηγή: internus.gr

Εκ μέρους της “Internus”

Εκπρόσωπος Τύπου

Μάρκος Σμυρνάκης

6977008547

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............