ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΔΙΚΤΥΑ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

12 Αυγούστου 2022

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΔΙΚΤΥΑ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

 Απαραίτητο στοιχείο ενίσχυσης του αγροτικού τομέα είναι οι διαθέσιμοι πόροι νερού - Σέγκος : Συνεχίζεται απρόσκοπτα η προσπάθεια για την αναβάθμιση του πρωτογενή τομέα με την υλοποίηση των απαιτούμενων έργων και στην ενδοχώρα του Δήμου Χερσονήσου


Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν σημαντικά έργα αποκατάστασης και αναβάθμισης του δικτύου άρδευσης σε περιοχές της ενδοχώρας του Δήμου Χερσονήσου.

Στόχος των παρεμβάσεων είναι η αύξηση της αποδοτικότητας της χρήσης του αρδευτικού νερού και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής γεωργίας.

Σε αυτό το πλαίσιο υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Αποκατάσταση ζημιών των δικτύων άρδευσης του Δήμου Χερσονήσου».

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος δήλωσε : «Συνεχίζεται απρόσκοπτα η προσπάθεια για την αναβάθμιση του πρωτογενή τομέα με την υλοποίηση των απαιτούμενων έργων και στην ενδοχώρα του Δήμου Χερσονήσου. Οι “πληγές” που άφησαν στο πέρασμά τους τα ακραία φαινόμενα το φθινόπωρο του 2020 ήταν πρωτοφανείς. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε αναπτυξιακές προοπτικές και να προσφέρουμε τα απαραίτητα “εργαλεία” στους παραγωγούς του τόπου μας. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις αποκατάστασης των ζημιών στο αρδευτικό δίκτυο προκειμένου να καταφέρουμε να καλύψουμε

πλήρως την εξυπηρέτηση των χιλιάδων γεωργικών εκμεταλλεύσεων του Δήμου Χερσονήσου».

Ο Δήμος Χερσονήσου δρομολόγησε τις απαιτούμενες διαδικασίες καταγραφής, αξιολόγησης και σύνταξης μελετών τάχιστα ώστε να δοθεί η δυνατότητα εκτέλεσης των έργων αποκατάστασης στο αρδευτικό δίκτυο που υπέστη εκτεταμένες καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου του 2020.

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιδημάρχου Χερσονήσου Μανόλη Καλαϊτζάκη και του αναδόχου του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............