Επιδείνωση του καιρού από την Παρασκευή 12 Αυγούστου Διαβάστε περισσότερα στο: https://eviaportal.gr/epideinosi-kairou-apo-paraskevi-12-avgoustou/ - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

12 Αυγούστου 2022

Επιδείνωση του καιρού από την Παρασκευή 12 Αυγούστου Διαβάστε περισσότερα στο: https://eviaportal.gr/epideinosi-kairou-apo-paraskevi-12-avgoustou/

 Η Ε.Μ.Υ. εξέδωσε το υπ. Αριθμ. 16/11-08-2022 Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (Ε.Δ.Ε.Κ.) , με γενικά χαρακτηριστικά την έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, το επόμενο τριήμερο, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Τα ισχυρά φαινόμενα θα κορυφωθούν την Κυριακή (14-8-2022), ενώ τη Δευτέρα.


Δεκαπενταύγουστος ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος.


Πιο αναλυτικά:

Αύριο Παρασκευή (12-8-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από νωρίς στην κεντρική Μακεδονία και από μεσημβρινές ώρες στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη δυτική και την κεντρική Στερεά (κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία και την Ευρυτανία). Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.


Το Σάββατο (13-8-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες

προβλέπονται στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο. Τα έντονα φαινόμενα στη Μακεδονία θα συνεχιστούν και τη νύχτα προς την Κυριακή.

Την Κυριακή (14-8-2022), ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Τη νύχτα προς τη Δευτέρα τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στη βορειοανατολική Ελλάδα (τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο), ενώ σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του φαινομένου θα γίνεται στα τακτικά και τυχόν έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της: ΕΜΥ(www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και οι Υπηρεσίες που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων , ειδικότερα δε σε επιβαρυμένες περιοχές από τις προηγούμενες καταστροφές.


Με μέριμνα των Διευθυντών των ή των υπευθύνων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών όλοι οι εργαζόμενοι (μόνιμοι υπάλληλου , Ο.Χ. και ιδιώτες Μ.Ε.) στις ανωτέρω δράσεις θα φέρουν τα μέτρα ατομικής προστασίας για την πρόληψη και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού covid-19.

eviaportal.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............