Η 32η Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου στο Γαράζο του Δ. Μυλοποτάμου Ρεθύμνου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

12 Αυγούστου 2022

Η 32η Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου στο Γαράζο του Δ. Μυλοποτάμου Ρεθύμνου

 Η 32η Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου στο Γαράζο του Δήμου Μυλοποτάμου θα πραγματοποιηθεί από 15 έως 19 Αυγούστου στο Γαράζο. 

Πρόκειται για το παλαιότερο πολιτιστικό φεστιβάλ του Ρεθύμνου το οποίο επιστρέφει μετά την διετία της πανδημίας με οργάνωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαράζου, την στήριξη της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου και του Οργανισμού Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος» και χρυσό χορηγό τον ομογενή στις ΗΠΑ Γεώργιο Ι. Σιγανό από το Φαράτσι.


Η Γιορτή Κίτρου θα φιλοξενήσει πρόγραμμα εκδηλώσεων το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, παράσταση από την θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου, με το έργο της θεατρικής συγγραφέα Μαρίας Κίτρα με τίτλο «Της μάνας σου η σύνταξη». Επίσης διάσημοι σεφ της Ελλάδας θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της γιορτής για να συνεχίσουν την μοναδική γαστρονομική παράδοση του Γαράζου στην χρήση του κίτρου με τους Γιάννη Λουκάκο, Μιχάλη Χάσικο και Χάρη Νικολούζο να βάζουν την δική τους σφραγίδα με ολοκαίνουργιες συνταγές με κίτρο. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και ένα μεγάλο πάρτι στην πανέμορφη πλατεία του χωριού με τους μοναδικούς «Ονιράμα» σε μια μοναδική συναυλία ενώ και φέτος η Κρητική παράδοση θα έχει την τιμητική της.

Στο πλαίσιο της Γιορτής Κίτρου στο Γαράζο θα πραγματοποιηθεί έκθεση ζωγραφικής των μαθητών των Γυμνασίων Γαράζου και Πανόρμου ενώ θα υπάρχει περιοδική προβολή φυσικών και πολιτισμικών στοιχείων Γεωπάρκου Ψηλορείτη.

Εξάλλου, τα ΚΔ΄ΔΙΚΤΑΙΑ 2022 θα πραγματοποιηθούν στις 13, 14, 15 και 21 Αυγούστου στην περιοχή του Ψυχρού στο Οροπέδιο Λασιθίου, εκδήλωση που πραγματοποιούν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ψυχρού «o Ξένιος Ζευς» και η Περιφέρεια Κρήτης. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν οι 41οι Δικταίοι Αγώνες – ZEUSRUN 2022 και ο 28ος Γύρος Οροπεδίου, καθώς και φιλοσοφικά, μουσικά, θεατρικά δρώμενα στο «Παπαδάκειο Δημοτικό Σχολείο Ψυχρού». Μουσικοθεατρικές παραστάσεις, παρουσίαση συγγραφέων, αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, Παραδοσιακό Κρητικό Γλέντι αφορούν σε εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν τα ΚΔ΄ΔΙΚΤΑΙΑ 2022 ενώ οι αθλητικοί αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων . Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την ηλεκτρονική διεύθυνση για τις εγγραφές στους αγώνες στη σελίδα του Ομίλου Υπεραποστάσεων Κρήτης https://runntrail.gr/agones/41oi-diktaioi-agones-2022-diktaioi-agones-zeusrun/ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............