Ξεκινά η αποκατάσταση του παλαιού Τυροκομείου στο Λιβάδι Κρουσώνα! Τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

12 Αυγούστου 2022

Ξεκινά η αποκατάσταση του παλαιού Τυροκομείου στο Λιβάδι Κρουσώνα! Τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας

 «Η αποκατάσταση του παλαιού Τυροκομείου στο Λιβάδι του Κρουσώνα είναι γεγονός. Yπογράψαμε τη σύμβαση και ξεκινάμε τις εργασίες! Με μια σπουδαία χρηματοδότηση 515.000€ που εξασφαλίσαμε από το μηδέν, με πολλή δουλειά, μέσω του ΥΜΕΠΕΡΑΑ. Εκσυγχρονίζουμε ένα σημαντικό τοπόσημο για το Μαλεβίζι. 

Ένα κτίριο, εντός του Γεωπάρκου Ψηλορείτη, με αυθεντική υπόσταση και άμεση αναφορά στο κοινωνικό αποτύπωμα, την ιστορία και την παράδοση του Κρουσώνα. Μία επιτυχία με πολλή ομαδική δουλειά, γι’ αυτό ευχαριστώ όλους όσοι δούλεψαν για το αποτέλεσμα: Τους Αντιδημάρχους Γρηγόρη Φασουλάκη, Χαράλαμπο Κουτσογιάννη και Γιώργο Πετούση. Τον αείμνηστο αρχιτέκτονα Γιώργο Κουτσογιαννάκη και την Τεχνική μας Υπηρεσία, ιδιαίτερα τη Φωτεινή Σπανάκη, την Πόπη Δασκαλάκη και τη Μαρία Γρηγοράκη. 

Το Μανώλη Αντωνογιαννάκη, την Αντιγόνη Καμπάνη και το Δημήτρη Κόλλια. Τη Ρίτα Μεροννιανάκη και τους συνολικά 19 (!) ιδιοκτήτες που μας παραχώρησαν τη γη. Τη νομική σύμβουλο του Δήμου Ρίτα Βιστάκη. Τα μέλη του Συμβουλίου Κοινότητας Κρουσώνα και τους Δημοτικούς Συμβούλους της περιοχής. Τελικός στόχος, ένα σύγχρονο μουσείο φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος του ορεινού όγκου Ψηλορείτη που θα συμβάλει σημαντικά στην ανάδειξη και την τουριστική ανάπτυξη της ενδοχώρας.».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας κατά την υπογραφή της σύμβασης για το έργο «Αποκατάσταση παλαιού κτιρίου Τυροκομείου στη θέση Λιβάδι Δήμου Μαλεβιζίου». Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ««Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ).

Σύμφωνα με τη μελέτη, με την ολοκλήρωση του έργου το κτίριο του παλαιού τυροκομείου θα παραδοθεί πλήρως αποκατεστημένο, αναστηλωμένο, ενισχυμένο και αντισεισμικά ασφαλές, με πρόβλεψη προσβασιμότητας ΑμεΑ, ως ένας χώρος πλήρως λειτουργικός προς επαναχρησιμοποίηση. Στόχος του σχεδιασμού είναι να λειτουργήσει στο μέλλον ως μουσείο φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος του ορεινού όγκου του Ψηλορείτη.

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται: • Αποκατάσταση λιθοδομής κτιρίου -ταυτόχρονη ενίσχυση φέροντος οργανισμού. • Κατασκευή εξωτερικής κλίμακας από ημιυπόγειο προς ακάλυπτο. • Ισόγειο: - Δημιουργία χώρου (μελλοντική χρήση έκθεσης) - Δημιουργία χώρου κυλικείου –αναψυκτήριου - χώρων υγιεινής ανδρών –γυναικών και ΑΜΕΑ. -Δημιουργία γραμματείας και γραφείου διεύθυνσης. • Ημιυπόγειο: Διαμόρφωση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων • Ανεξάρτητος χώρος: Δημιουργία αίθουσας υπολογιστών, μηχανοστάσιο, χώροι αποθήκευσης υλικών. • Ακάλυπτος περιβάλλοντας χώρος: - Διασφάλιση συνθηκών για την ασφαλή πρόσβαση στον χώρο του κτιρίου καθώς και την προσβασιμότητα ΑμεΑ Με την ολοκλήρωση του έργου το κτίριο θα έχει ενεργειακή αυτονομία μέσω ανεμογεννήτριας καθώς και συστήματος μπαταριών για την αποθήκευση της ηλεκτρικής

ενέργειας. Μετά την ολοκλήρωση του κτιρίου θα κατασκευαστεί από το Δήμο και διαδρομή περιπάτου 400μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............