Το ελληνικό αεροδρόμιο που είναι στα χειρότερα της Ευρώπης - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

07 Αυγούστου 2022

Το ελληνικό αεροδρόμιο που είναι στα χειρότερα της Ευρώπης

Τεράστιες καθυστερήσεις, ουρές και μία σειρά από ακυρώσεις πτήσεων θα συναντήσει κατά πάσα πιθανότητα όποιος επιλέξει να κινηθεί αεροπορικώς αυτό το καλοκαίρι, λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού στον κλάδο της αεροπλοΐας στην Ευρώπη. 

Παρότι πρόκειται αδιαμφισβήτητα για δυσάρεστη διαδικασία, είναι σίγουρα πιο ευχάριστο να περιμένει κανείς σε ορισμένα αεροδρόμια.


Ειδικότερα, βάσει ανάλυσης της Holiduμίας μηχανής αναζήτησης ενοικιαζόμενων καταλυμάτων για διακοπές, το αεροδρόμιο της Ευρώπης με τις καλύτερες κριτικές στην Ευρώπη είναι το Ελευθέριος Βενιζέλος, ωστόσο μεταξύ αυτών που συγκεντρώνουν τις χειρότερες κριτικές βρίσκεται το Αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την σχετική ανάλυση, τα αεροδρόμια με τις καλύτερες κριτικές στην Ευρώπη είναι τα εξής:

1. Αθήνα Διεθνές Αεροδρόμιο, Ελλάδα – μέσος όρος βαθμολογίας Google 4,4 + 24,467 κριτικές

Το αεροδρόμιο της Αθήνας έχει συλλέξει τις καλύτερες κριτικές στην Ευρώπη. Η Ελλάδα έμεινε σχετικά ανεπηρέαστη από το ευρωπαϊκό χάος στα αεροδρόμια, με τις περισσότερες καθυστερήσεις να παρατηρούνται στα αεροδρόμια αναχώρησης με πτήσεις προς την χώρα μας Βάσει των κριτικών, εάν έχει κανείς καθυστέρηση στην Αθήνα, μπροεί να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία φύλαξης αποσκευών, τις αίθουσες αναμονής του αεροδρομίου, τις εκθέσεις αρχαιολογικών ευρημάτων και μια μεγάλη ποικιλία εστιατορίων και καφετεριών.

2. Αεροδρόμιο Ζυρίχης, Ελβετία – μέσος όρος βαθμολογίας Google 4,4 + 14.267 σχόλια

Αν και αντιμετωπίζει κάποιες αρνητικές αντιδράσεις από την πρόσφατη δυσλειτουργία του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, αυτό δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει τη φήμη του, αφού διαθέτει όλα όσα θα μπορούσε κανείς να χρειαστεί για να περάσει την ώρα του. Από την 1η Αυγούστου, θα έχει ζωντανή μουσική τα Σαββατοκύριακα και έναν χώρο αφιερωμένο σε παιχνίδια όπως πινγκ πονγκ, βελάκια, ακόμη και μια πίστα μίνι γκολφ. 

Ο επισκέπτης μπορεί επίσης να ελέγξει τον ιστότοπο για επερχόμενες διοργανώσεις, όπως brunch στο παρατηρητήριο, μπάρμπεκιου και άλλα.

3. Αεροδρόμιο Francisco de Sá Carneiro, Πορτογαλία – μέσος όρος βαθμολογίας Google 4.4 + 11,904 κριτικές

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Αεροδρόμιο Francisco de Sá Carneiro στο Πόρτο, το οποίο ίσως είναι  μια καλή επιλογή για να αποφύγετε τις καθυστερήσεις που ταλαιπωρούν το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Πορτογαλίας, τo Lisboa, από τα μέσα Ιουνίου. Το Bloomberg ανέφερε μάλιστα 65% καθυστερήσεις και 4,8% ακυρώσεις πτήσεων εκεί από τις αρχές Ιουλίου. 

Το Αεροδρόμιο του Πόρτο διαθέτει μια εφαρμογή αεροδρομίου για την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο των ωρών άφιξης και αναχώρησης, καθώς και της κατάστασης των πτήσεων, οπότε η επικοινωνία είναι άμεση και σε πραγματικό χρόνο. Επίσης παρέχεται η επιλογή Fast Track, ένα κανάλι προτεραιότητας, που σας επιτρέπει να περάσετε γρηγορότερα από τον έλεγχο ασφαλείας. Προσφέρουν επίσης επιλογές για οικογενειακά ταξίδια με χώρο για τα παιδιά με βιβλιοθήκη, βίντεο και άλλες δραστηριότητες για την ψυχαγωγία τους.

4. Διεθνές Αεροδρόμιο Αλικάντε, Ισπανία – μέσος όρος βαθμολογίας Google 4.3 + 10,547 κριτικές

Επόμενο στη λίστα είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο του Αλικάντε στην Ισπανία, το κύριο αεροδρόμιο που εξυπηρετεί την Κοινότητα της Βαλένθια και την περιοχή της Μούρθια. Οι ταξιδιώτες επαινούν ιδίως την οργανωμένη διαρρύθμισή του και τον φωτεινό και ευρύχωρο σχεδιασμό του.

5. Διεθνές Αεροδρόμιο Μάλτας, Μάλτα – μέσος όρος βαθμολογίας Google 4.3 + 6,279 κριτικές

Το γραφικό αλλά καλά συντηρημένο αεροδρόμιο της Μάλτας καταλαμβάνει την 5η θέση στη λίστα. Μπορεί ο αερολιμένας και η κεντρική αεροπορική εταιρεία Air Malta να βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις καθυστερήσεις των πτήσεων στο Χίθροου του Λονδίνου, ωστόσο οι εγκαταστάσεις του εξακολουθούν να είναι εφάμιλλες με εκείνες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών αεροδρομίων. 

Δεν διαθέτει μόνο εστιατόρια, καταστήματα αφορολόγητων ειδών και σαλόνια VIP, αλλά ακόμη και κομμωτήριο και οδοντιατρείο. Επίσης, διαθέτει ένα πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο εστίασης που προσφέρει ένα ευρύ τμήμα εστίασης και υψηλής αισθητικής. 

Τα αεροδρόμια που συμπληρώνουν την πρώτη 10αδα

  • Αεροδρόμιο Μονάχου, Γερμανία – μέσος όρος βαθμολογίας Google 4.2 + 19,850 κριτικές
  • Αεροδρόμιο Palma De Mallorca, Ισπανία – μέσος όρος βαθμολογίας Google 4.2 + 19,107 κριτικές
  • Αεροδρόμιο Vaclav Havel Prague, Τσεχία – μέσος όρος βαθμολογίας Google 4.2 + 13,786 κριτικές
  • Αεροδρόμιο Gran Canaria, Ισπανία – μέσος όρος βαθμολογίας Google 4.2 + 10,565 κριτικές
  • Αεροδρόμιο Ελσίνκι, Φινλανδία – μέσος όρος βαθμολογίας Google 4.2 + 8,319 κριτικές

Τα 5 αεροδρόμια με τη χειρότερη βαθμολογία στην Ευρώπη

1. Αεροδρόμιο Bordeaux-Mérignac, Γαλλία – μέσος όρος βαθμολογίας Google 2.7 + 5,700 κριτικές

Το αεροδρόμιο Bordeaux-Mérignac στη Γαλλία βρίσκεται στην πρώτη θέση με μέσο όρο βαθμολογίας στο Google 2,7. Τα κυριότερα παράπονα για αυτό το αεροδρόμιο ήταν το μικρό του μέγεθος και η έλλειψη θέσεων για τους ταξιδιώτες.


2. Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου, Ελλάδα – μέσος όρος βαθμολογίας Google 2.8 + 10,791 κριτικές

Επόμενο στη λίστα είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου με μέσο όρο βαθμολογίας στο Google 2,8. Tα περισσότερα παράπονα αφορούν τον συνωστισμό και τον ανεπαρκή εξοπλισμό του αεροδρομίου για τα δεδομένα της τουριστικής κίνησης.

3. Αεροδρόμιο Luton, Ηνωμένο Βασίλειο – μέσος όρος βαθμολογίας Google 3.0 + 10,665 κριτικές

Το αεροδρόμιο Λούτον στο Λονδίνο έχει πληγεί από το καλοκαιρινό πανδαιμόνιο των πτήσεων, με το Bloomberg να αναφέρει 66% καθυστερήσεις και 2,7% ακυρώσεις πτήσεων από τις αρχές Ιουλίου, σε σύγκριση με το 51% του Χίθροου του Λονδίνου. 

Συν τοις άλλοις, το Λούτον συγκεντρώνει μόνο κατά μέσο όρο βαθμολογία 3 στο Google, με τα περισσότερα παράπονα να αφορούν την έλλειψη συνδέσεων των δημόσιων συγκοινωνιών με το αεροδρόμιο και τις τεράστιες ουρές που προκύπτουν από το μικρό του μέγεθος παρά τον μεγάλο όγκο ταξιδιωτών. 

4. Αεροδρόμιο Manchester, Ηνωμένο Βασίλειο – μέσος όρος βαθμολογίας Google 3.0 + 15,192 κριτικές 

Το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι το επόμενο στη λίστα, με τα περισσότερα παράπονα να αναφέρονται στο αγενές προσωπικό και την έλλειψη οργάνωσης με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολύ μεγάλες ουρές.

5. Διεθνές Αεροδρόμιο Berlin Willy-Brandt, Γερμανία – μέσος όρος βαθμολογίας Google 3.2 + 16,959 κριτικές

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Willy-Brandt του Βερολίνου, συμπληρώνει την πεντάδα. Το εξαρχής ταλαιπωρημένο από την καθυστέρηση σχεδόν μιας δεκαετίας αεροδρόμιο από την προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του, και με κόστος 4 δισεκατομμύρια ευρώ πάνω από τον προϋπολογισμό, συγκεντρώνει μόνο 3,2 βαθμούς κατά μέσο όρο στις αξιολογήσεις του Google. 

Ενώ επαινείται για τις καθαρές και σύγχρονες εγκαταστάσεις του, τα περισσότερα παράπονα επικεντρώνονται στην έλλειψη οργάνωσης, καθώς και στην αργή διεκπεραίωση των διαδικασιών ασφαλείας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες ουρές.

moneyreview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............