Συμμετοχή του Δήμου Σητείας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ομογενών - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

19 Αυγούστου 2022

Συμμετοχή του Δήμου Σητείας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ομογενών

 Τον Δήμαρχο Σητείας κ. Γιώργο Ζερβάκη επιστέφθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης, προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της συμμετοχής του Δήμου Σητείας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ομογενών που θα πραγματοποιηθεί το 2023 στο Λασίθι.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την ομογένεια, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης των δεσμών με τους Έλληνες που ζουν εκεί, με ιδιαίτερη αναφορά στην παροχή κινήτρων στη νέα γενιά ώστε να μάθουν την ελληνική γλώσσα και να γίνουν κοινωνοί του ελληνικού πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς της γενέτειρας των προγόνων τους, προχωρώντας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην αδελφοποίηση σχολείων των δυο μερών.

Ο κ. Τσουρδαλάκης παρέδωσε στον Δήμαρχο Σητείας το επετειακό βιβλίο της Ομοσπονδίας, στο οποίο συμμετείχε με επιστολή του, ενώ του απηύθυνε επίσημη πρόσκληση για μελλοντική επίσκεψη στην Αυστραλία, προς τιμήν των εκεί Σητειακών, κάτι που δεν έχει γίνει έως σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............