Ανακοίνωση για την απώλεια του συμπολίτη μας Παναγιώτη Μητρέλου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

19 Αυγούστου 2022

Ανακοίνωση για την απώλεια του συμπολίτη μας Παναγιώτη Μητρέλου

 Ως Δημοτική Κίνηση θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συμπολίτη μας Παναγιώτη Μητρέλου, που με τόσο άδικο τρόπο έχασε τη ζωή του.

Προφανώς μπροστά σ’ αυτή την ανείπωτη τραγωδία τα λόγια είναι φτωχά, όμως αναδεικνύονται και μία σειρά ζητημάτων που θα έπρεπε η Δημοτική Αρχή να έχει δρομολογήσει.Ο κατάλογος των δέντρων, του αστικού εξοπλισμού αλλά και υποδομών που είναι άκρως επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών είναι μακρύς και πολλές τέτοιες επικίνδυνες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί τόσο από τη Δημοτική μας Κίνηση όσο και εν γένει από τους δημότες που δικαίως ανησυχούν και διαμαρτύρονται.

Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα οι πολίτες δεν βλέπουν βελτίωση ούτε σ’ αυτόν τον τομέα και πολλές φορές αισθάνονται ότι ζουν σε μία ανοχύρωτη πόλη όσον αφορά και την καθημερινότητα.

Άραγε αποτελεί προτεραιότητα η ασφαλής πόλη, για τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, ώστε να υπάρξει ένα πλήρες πλάνο καταγραφής των επικίνδυνων αυτών σημείων και κυρίως ένας ολοκληρωμένος προγραμματισμός διόρθωσης των φαινομένων αυτών;

Πολύ φοβούμαστε ότι η Δημοτική Αρχή που έχει επιλέξει να διοικεί μ’ ένα ολιγομελές μειοψηφικό σχήμα, αρνούμενη τη συνεργασία με την πλειοψηφία και υπερσυγκεντρώνοντας αρμοδιότητες σε λίγα πρόσωπα, αφήνει σημαντικά ζητήματα σε δεύτερο πλάνο.

Το Ηράκλειο είναι ένα πολεοδομικό συγκρότημα στο οποίο έχουν συμβεί τεράστιες αναπτυξιακές αλλαγές τις τελευταίες δεκαετίες.

Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι στοιχεία που ενυπήρχαν, θα πρέπει να ελέγχονται τακτικά και εν τέλει να εναρμονίζονται στις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί.

Ταυτόχρονα σε κάθε νέα παρέμβαση θα πρέπει να τηρείται η σύγχρονη μεθοδολογία που αφορά την βιώσιμη και ασφαλή ανάπτυξη.

Χρειάζεται όμως βούληση, πολιτικός προγραμματισμός και σχεδιασμός και τόλμη στις αποφάσεις που δυστυχώς δεν υπάρχει.

Μια πόλη ανθεκτική με ασφαλές περιβάλλον ανάπτυξης της ζωής, δεν πρέπει να είναι μόνο μια πολιτική εξαγγελία όπως συχνά κάνει η δημοτική αρχή, αλλά ένα πλέγμα μελετών, πρωτοβουλιών, έργων και δράσεων που θα εξαλείφουν κάθε κίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............