Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις την Παρασκευή 19 Αυγούστου στα κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

19 Αυγούστου 2022

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις την Παρασκευή 19 Αυγούστου στα κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

 Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις την Παρασκευή 19 Αυγούστου στα κηποθέατρα του Δήμου ΗρακλείουΚηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»

Θεατρική παράσταση: «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» των Θανάση Παπαθανασίου-Μιχάλη Ρέππα με τους Ε. Κωνσταντινίδου, Δ. Μαυρόπουλο, Β.

Κούκουρα, Σ. Παυλίδου, Κ. Καζάκα, Ν. Κοτσοβού, Χ. Πετρολέκα, Ν. Νούρκα και Π. Σταθακόπουλο.

Ώρα έναρξης: 21:00 || Τιμές Εισιτηρίων: 15€, 20€ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: https://bit.ly/3Q7J6gH

Η θρυλική και πιο επιτυχημένη παράσταση των τελευταίων ετών «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», η οποία φέτος σημείωσε και μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία, πραγματοποιεί την καλοκαιρινή της περιοδεία ανά την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη.

Το δίδυμο των επιτυχιών, Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, έγραψε την ξεκαρδιστική κωμωδία το 2008 και από τότε παιζόταν συνεχώς έως το 2012. Η προσπάθεια των μεταναστών να ενταχτούν στην ελληνική κοινωνία μέσω μεικτών γάμων γίνεται το κεντρικό θέμα στην κωμωδία. Το συγγραφικό δίδυμο καυτηριάζει με το μοναδικό και εμπνευσμένο τρόπο του τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά πρότυπα των σύγχρονων Ελλήνων, ώστε ο καταξιωμένος κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος, το έχει κατατάξει δίπλα στους μεγάλους της ελληνικής κωμωδίας, Αλέκο Σακελλάριο – Χρήστο Γιαννακόπουλο, Νίκο Τσιφόρο – Πολύβιο Βασιλειάδη, και Κώστα Πρετεντέρη – Ασημάκη Γιαλαμά.

Σκηνοθεσία: Σταύρος Καραγιάννης, Σκηνικά: Λία Ασβεστά, Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη Παίζουν: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Βασίλης Κούκουρας, Σοφία Παυλίδου, Κώστας Καζάκας, Νατάσα Κοτσοβού, Χριστίνα Πετρολέκα, Ντανιέλ Νούρκα και ο Πάνος Σταθακόπουλος

Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Συναυλία: «Μαζί ξανά» με τον Δημήτρη Τσιχλάκη

Διοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτη, Συνδιοργάνωση: Δήμος Ηρακλείου – ΔΗ.ΚΕ.Η.

Ώρα έναρξης: 21:30 || Ελεύθερη είσοδος

«Μαζί ξανά» στα γνώριμα μονοπάτια της μουσικής!

Μετά την απόλυτα επιτυχημένη συναυλία του περσινού Αυγούστου, ο Δημήτρης Τσιχλάκης έρχεται να μοιραστεί ξανά με το κοινό, την αγάπη του για το τραγούδι. Μελωδίες, χρώματα και πολύ κέφι σε μια μοναδική παράσταση με το Δημήτρη Τσιχλάκη και την μπάντα του!

Ανοιχτό θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ»

Κουκλοθέατρο: «O Ψαροτρομάρας» από το Κουκλοθέατρο Κρήτης

Υποστήριξη: Δήμος Ηρακλείου, ΔΗ.ΚΕ.Η.

Ώρα έναρξης: 21:00 || Τιμές Εισιτηρίων: 7€

«Συναγερμός έχει σημάνει στην Ψαροχώρα, γιατί ο Ψαροτρομάρας είναι προ των πυλών και ετοιμάζεται να χτίσει εκεί το καινούργιο του παλάτι, διώχνοντας τα ψαράκια από τον τόπο τους. Θα μπορέσουν τα ψάρια μαζί με την φίλη τους τη Γοργόνα να σταματήσουν τα επεκτατικά του σχέδια και να τον... ΨΑΡΕΨΟΥΝ;». Ένα έργο που μιλάει για την δημοκρατία, την αλληλεγγύη και την οικολογία. Ένα παραμύθι της Φρόσως Χατόγλου που έχει σημειώσει επιτυχία όπου κι αν έχει παρουσιαστεί.

Η παράστασή περιέχει πολλά ψάρια, τσούχτρες και έναν πολύχρωμο βυθό που θα γεμίσουν την κουκλοθεατρική σκηνή. Με την τεχνική του μαύρου θεάτρου, εντυπωσιακά σκηνικά και χρώματα, αυτή η παραγωγή του κρητικού θιάσου είναι βέβαιο πως θα μείνει ανεξίτηλη στο μυαλό των παιδιών και θα εξιτάρει την φαντασία τους!

Αν και η τέχνη του Κουκλοθεάτρου παραπέμπει καμιά φορά το νου των περισσοτέρων σε κάτι “απλοϊκό” με εστίαση στις νηπιακές ηλικίες, ο θίασος προσπαθεί να αλλάξει αυτή τη λογική και να προσεγγίσει μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά μέχρι και έκτης δημοτικού.

Το Κουκλοθέατρο στηρίζεται στις αρχές του μαύρου θεάτρου, του κόμικ και τουταχυδακτυλουργού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............