Πραγματοποιήθηκε στην Επισκοπή ενημερωτική δράση για την Οδική Ασφάλεια - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

30 Αυγούστου 2022

Πραγματοποιήθηκε στην Επισκοπή ενημερωτική δράση για την Οδική Ασφάλεια

 Διαδραστικό πρόγραμμα εκμάθησης βασικών κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και καμπάνια κυκλοφοριακής αγωγής με έμφαση τα παιδιά από την Τροχαία Ηρακλείου

Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση από την τοπική κοινωνία πραγματοποιήθηκε στην Επισκοπή ενημερωτική δράση για την Οδική Ασφάλεια στο πλαίσιο καμπάνιας για την κυκλοφοριακή αγωγή που πραγματοποιεί η Τροχαία Ηρακλείου.


Πρόκειται για ένα διαδραστικό πρόγραμμα εκμάθησης βασικών κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με σκοπό τη διαμόρφωση νέας κυκλοφοριακής κουλτούρας με επίκεντρο τα παιδιά.

Μέσα από βιωματικά παιχνίδια τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνδυάσουν την εκμάθηση με την ψυχαγωγία ενώ μέσω της δράσης με τίτλο «Ο κ. ΚΟΚ στο Survivor» συμμετείχαν σε δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας (περιπολικά - μοτοσυκλέτες), να ενημερωθούν από τους αστυνομικούς σχετικά με τα οφέλη της χρήσης του προστατευτικού κράνους στα δίκυκλα και της ζώνης ασφαλείας στα αυτοκίνητα. Παράλληλα χρησιμοποίησαν τα γυαλιά προσομοίωσης χρήσης αλκοόλ και μέσα από ειδική άσκηση είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν τους κινδύνους που εγκυμονεί η οδήγηση οχήματος υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η καμπάνια ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια πραγματοποιείται από την Τροχαία Ηρακλείου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ η δράση στην Επισκοπή πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Χερσονήσου.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος δήλωσε : «Έχουμε ευθύνη και χρέος να αφυπνίσουμε την τοπική κοινωνία με στοχευμένες δράσεις σε όλα τα επίπεδα και να αλλάξουμε νοοτροπίες και συμπεριφορές. 


Μέσα από τέτοιου τύπου δράσεις μπορούμε να διαμορφώσουμε νέα κυκλοφοριακή κουλτούρα και οδηγική συμπεριφορά και συνείδηση από την παιδική ηλικία έως την ενηλικίωση. Συγχαρητήρια στην Τροχαία Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης για τις δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............