ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στην Φάμπρικα του Προοδευτικού Συλλόγου Μυρσίνης. - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

30 Αυγούστου 2022

ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στην Φάμπρικα του Προοδευτικού Συλλόγου Μυρσίνης.

 Προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ, στην Μυρσίνη, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στις 21:00, στην Φάμπρικα του Προοδευτικού Συλλόγου Μυρσίνης. Διάρκεια 90 λεπτά. Κατάλληλη άνω των 9 ετών. Είσοδος 3 Ευρώ. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη και παραγωγό της ταινίας Άγγελο Σπάρταλη.Την πρώτη ελληνική κινηματογραφική ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους προβάλει ο Προοδευτικός Σύλλογος Μυρσίνης, παρουσία του σκηνοθέτη και παραγωγού της ταινίας Άγγελου Σπάρταλη. Στηριγμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ιούλιου Βερν, η ταινία ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ απέσπασε το βραβείο καινοτομίας και ψηφιακών εφέ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, παρέμεινε στις Αθηναϊκές κινηματογραφικές αίθουσες 8 βδομάδες και συμμετείχε σε 11 πολύ σημαντικά φεστιβάλ κινηματογράφου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Με πρωτότυπη μουσική και τραγούδια της Ζηνοβίας Αρβανιτίδη, που ερμηνεύουν ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο Ψαραντώνης και με τις φωνές του Μάνου Βακούση, του Αλέξανδρου Λογοθέτη, του Στράτου Τζώρτζογλου, του Δημήτρη Παπαδάκη και του Δημήτρη Σταρόβα, ο μύθος του Βερν εξελληνίζεται σύγχρονα και πικάντικα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Στην Αμερική του 1869, 100 χρόνια δηλαδή πριν την προσσελήνωση του Apollo 11, oι πολεμοχαρείς κλαίνε τη μοίρα τους γιατί ο πόλεμος έχει τελειώσει και έχουν πέσει όλοι τους σε απραξία. Αναπολούν το ένδοξο παρελθόν και νιώθουν άβολα με τα πένθιμα ρούχα που παλιώνουν αχρησιμοποίητα στις ντουλάπες και το μπαμπάκι που ξαναφυτρώνει στα χωράφια, όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Βερν!

Τότε ακριβώς έρχεται ο πρόεδρος του Τηλεβολικού Συλλόγου, ο σοφός Ίμπεϋ Μπαρμπικάν να δώσει τη λύση ανακοινώνοντας ένα σχέδιο για τη ρήψη μίας οβίδας από τη Γη στη Σελήνη, πράξη που θα αποτελέσει και την πρώτη ουσιαστική επικοινωνία τού ανθρώπου με τον δορυφόρο της Γης και θα δοξάσει και τις 36 Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στα πέρατα του πλανήτη.

Ένας άσπονδος εχθρός του προέδρου αλλά και ένας παράξενος Γάλλος που θα απαιτήσει και τελικά θα πετύχει να μπει μέσα στην οβίδα για να πάει στη Σελήνη, είναι μόνο λίγα από τα στοιχεία που κάνουν τη συνέχεια συγκινητική και ταυτόχρονα σπαρταριστική.

ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΑΝΙΑΣ

Σενάριο, σκηνοθεσία, animation: Άγγελος Σπάρταλης

Μουσική: Ζηνοβία Αρβανιτίδη

Τραγούδι: Διονύσης Σαββόπουλος, Ψαραντώνης

Φωνές: Μάνος Βακούσης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Στράτος Τζώρτζογλου, Δημήτρης Παπαδάκης, Δημήτρης Σταρόβας

Σχεδιασμός ήχου: Λουκάς Μεσσηνέζης

Ηχοληψία: Κώστας Τυμπακιανάκης

Μοντάζ: Γιώργος Πατεράκης

Παραγωγοί: Άγγελος Σπάρταλης & Αγγελική Σβορώνου

Συμπαραγωγός: Πάρις Καραγιώργος, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Παραγωγή: Wish You Luck film productions (c)2013

Στην εικόνα: Ο Ταγματάρχης Μάστον και ο Συνταγματάρχης Μπλόμσμπερυ στην βιβλιοθήκη του Τηλεβολικού Συλλόγου αναπολούν τις ένδοξες μέρες του πολέμου. Τώρα που η Ειρήνη βασιλεύει στη χώρα, εκείνοι νιώθουν πλήξη.

> Trailer, φωτογραφίες και περισσότερες πληροφορίες για την ταινία στο www.spartalis.gr/moon

> Kρατήσεις θέσεων – πληροφορίες : 697 4512921

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνήστε μαζί μας - krititraveller@gmail.com

Post Top Ad

.............