Σήμερα Δευτέρα η Θεατρική παράσταση «Σμύρνη 1922» από την ομάδα «ΝΟΗΜΑ» - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

08 Αυγούστου 2022

Σήμερα Δευτέρα η Θεατρική παράσταση «Σμύρνη 1922» από την ομάδα «ΝΟΗΜΑ»

  Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου η ομάδα «ΝΟΗΜΑ» θα παρουσιάσει την θεατρική παράσταση «Σμύρνη 1922» σήμερα Δευτέρα 8 Αυγούστου στην Πύλη Βηθλεέμ στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.


Η  Σμύρνη είναι μια  παράσταση που θέλει να ταξιδέψει τον θεατή μέσα από την μουσική αλλά και τον λόγο στο μεγαλείο εκείνης της υπέροχης πόλης που η λάμψη, το χρώμα αλλά και τα αρώματα της, δεν μπορούν να σβήσουν ούτε 100 χρόνια μετά την καταστροφή της.

Είναι μια παράσταση που θέλει να θυμίσει σε όλους την σημαντικότητα του Ελληνισμού αλλά και το πόσο εύκολα κάτι πολύτιμο και υπαρκτό , μπορεί να αλλοτριωθεί και να καταλήξει μια ανάμνηση. Ένας απόηχος στην μνήμη των ανθρώπων. Επίσης θέλει να δείξει πόσο μπορεί να μοιάζει η εποχή του τότε με το σήμερα.

Έξι   ερμηνευτές λειτουργούν ως παρόντες στην ιστορία. Ως μάρτυρες των γεγονότων των τελευταίων στιγμών αυτής της μεγάλης πόλης. Ως μάρτυρες του μεγαλείου της ακούγοντας τον απόηχο από την μουσική που έγραψε με τον δικό της τρόπο αυτόν τον τόπο της μεγάλης χαράς και της μεγάλης θλίψης και εξιστορούν παράλληλες ιστορίες  που συναντιόνται στο σήμερα και στο τώρα.

Συντελεστές

Κείμενα σκηνοθεσία

Γιάννης Ζωγραφάκης

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί

Νίκος Ανδριγιαννάκης

Μαρία Γαϊτανίδη

Μικαέλα Κεφαλογιάννη

Πελαγία Μουρούζη

Μουσική επένδυση από τους

Φωνή  – Πελαγία Μουρούζη

Φωνή – Στέλλα Κανετάκη

Πιάνο – Γιάννης ΚιαγιαδάκηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............