Μοναδική ελληνική συμμετοχή στο σημαντικότερο φεστιβάλ θεάτρου παγκοσμίως με το έργο «Πέρσες» του Αισχύλου από το θέατρο Vivi - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

06 Ιουλίου 2022

Μοναδική ελληνική συμμετοχή στο σημαντικότερο φεστιβάλ θεάτρου παγκοσμίως με το έργο «Πέρσες» του Αισχύλου από το θέατρο Vivi

 Μοναδική ελληνική συμμετοχή στο σημαντικότερο φεστιβάλ θεάτρου παγκοσμίως με το έργο «Πέρσες» του Αισχύλου από το θέατρο Vivi – Σέγκος : Θα επικοινωνήσουμε την ιστορική διαδρομή του Δήμου Χερσονήσου και τα κέντρα Πολιτισμού από την αρχαιότητα έως σήμερα

Ο Δήμος Χερσονήσου συμμετέχει στο σημαντικότερο φεστιβάλ θεάτρου παγκοσμίως, το οποίο διεξάγεται στην Αβινιόν της Γαλλίας.


Η παρουσία του Δήμου Χερσονήσου αποτελεί την μοναδική ελληνική συμμετοχή στο Φεστιβάλ και έχει διττό σκοπό. Από τη μία να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή του Πολιτισμού και των Τεχνών και από την άλλη να επικοινωνήσει την ιστορική του διαδρομή και τα κέντρα Πολιτισμού από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος αναφέρει : «Ο Δήμος Χερσονήσου έχει μακρά και σημαντική πολιτισμική παράδοση. Η παρουσία μας σε έναν θεσμό παγκοσμίου κύρους και με ιστορία πολλών δεκαετιών, έρχεται σε συνέχεια των προσπαθειών ανάδειξης του Πολιτισμού σε συνδετήριο κρίκο ανάπτυξης του τόπου. Συμμετέχουμε σε μία παγκόσμια γιορτή του Πολιτισμού επικοινωνώντας παράλληλα την ιστορική διαδρομή και τα κέντρα Πολιτισμού του Δήμου Χερσονήσου από την αρχαιότητα έως σήμερα».

Ο συμμετοχή του Δήμου Χερσονήσου γίνεται με το έργο «Πέρσες» του Αισχύλου από τη θεατρική ομάδα VIVI σε σκηνοθεσία του διεθνώς καταξιωμένου συγγραφέα και σκηνοθέτη, με καταγωγή από τις Γούβες του Δήμου Χερσονήσου, Τηλέμαχου Μουδατσάκη.

Το έργο αποτελεί έναν ύμνο για την ελευθερία του ατόμου και αντιπαραθέτει τα δημοκρατικά ιδεώδη απέναντι στη δεσποτική μοναρχία και την τυφλή υποταγή στην εξουσία.

Η σκηνοθεσία είναι του Τηλέμαχου Μουδατσάκι, τα σκηνικά του Κωστή Χρηστίδη, τα σκηνικά αντικείμενα του Χάρη Σεπεντζή, η μουσική της Μαρίας Σιμεών και του Βασίλη Πανόπουλου.

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΑΒΙΝΙΟΝ

Η πόλη της Αβινιόν θα μεταμορφωθεί και πάλι σε μια τεράστια ζωντανή σκηνή για να φιλοξενήσει πληθώρα θεαμάτων από καταξιωμένους σκηνοθέτες αλλά και ανερχόμενους καλλιτέχνες. Θέατρο, χορός, κινηματογράφος, αναλόγια, παραστάσεις για νέους, συζητήσεις με το κοινό, συνθέτους το πρόγραμμα της διοργάνωσης του ιστορικού θεσμού που προσελκύει συστηματικά χιλιάδες θεατρόφιλων απ’ όλη την Ευρώπη.

Το φεστιβάλ Αβινιόν που ιδρύθηκε από τον Ζαν Βιλάρ το 1947, είναι σήμερα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στο χώρο των παραστατικών τεχνών στον κόσμο.

Εδώ και 75 χρόνια, η καρδιά της διεθνούς σκηνής χτυπά κάθε Ιούλιο στην Αβινιόν.

Φυσικά δεν είναι μονάχα το επίσημο Φεστιβάλ με ένα πυκνό πρόγραμμα διαρθρωμένο γύρω από θεματικούς άξονες, σε μικρές ή μεγαλύτερες ενότητες, που δίνει τον τόνο της γιορτής μέσα στην πόλη. Παραστάσεις, εκθέσεις, συναντήσεις με τους καλλιτέχνες, συζητήσεις αλλά και εκατοντάδες θεάματα λαμβάνουν καθημερινά χώρα στους δρόμους, τόσο στο ιστορικό κέντρο όσο και στην εκτός των τειχών πόλη της Αβινιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............