Σας προτείνουμε το βιβλίο της Μαρίνας Λαδωμένου - Παραδοσιακές κρητικές συνταγές το καπρικό της Μαρίνας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

06 Ιουλίου 2022

Σας προτείνουμε το βιβλίο της Μαρίνας Λαδωμένου - Παραδοσιακές κρητικές συνταγές το καπρικό της Μαρίνας

 Το βιβλίο της Μαρίνας Λαδωμένου αποτελείται από παραδοσιακές και ιδιαίτερες συνταγές, με πολύτιμες οδηγίες για τη σωστή χρήση των πρώτων υλών, και άλλων υλικών.

Δείχνει με απλό τρόπο πώς να αποφύγουμε τα πλαστικοποιημένα φαγητά και αναδεικνύει την αξία της σωστά προετοιμασμένης τροφής με αγνά υλικά και βότανα.


Στο βιβλίο απολαμβάνουμε τις μυρωδιές και τα αρώματα της Κρητικής Φύσης. Η διατροφή για να είναι υγιεινή πρέπει να αποτελείται από τρία μέρη:
- Ένα τρίτο από ωμές φυτικές ύλες
- Ένα τρίτο από μαγειρεμένες φυτικές ύλες
- Και το υπόλοιπο από κρέας, ψάρια, τυριά, αυγά… κλπ
Το Καπρικό αποτελεί παράδοση για την οικογένεια Λαδωμένου, από πατέρα προς πάππου. Η Μαρίνα το έχει εξελίξει με τον δικό της τρόπο. Ένας καλός μεζές για καλή παρέα, που είναι το καλύτερο
γιατροσόφι στις σύγχρονες ψυχοφθόρες αρρώστιες! Στις συνταγές αρμηνεύει πώς να δίνομε στο σώμα και στο νου τροφή, από τον «Χαμένο Παράδεισο» της Κρήτης και αναδεικνύει την
πολύπλευρη αξιοποίηση της παράδοσης στην σύγχρονη εποχή! Αποτελεί ένα πολύτιμο βοήθημα για τους απλούς ανθρώπους αλλά και για τους επαγγελματίες της τέχνης του μαγειρέματος!


Κωστής Μουδάτσος
Ο Κωστής Μουδάτσος επιμελήθηκε τα κείμενα. Ακόμη πρόσθεσε μερικές συνταγές από τα σεντούκια του λαϊκού πολιτισμού του τόπου μας.
Γέννημα θρέμμα των Λασιθιώτικων Βουνών και εραστής του λαϊκού πολιτισμού, της τέχνης και του πολιτισμού. Έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές, διηγήματα και μυθιστορήματα. Πολλά άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στα ΜΜΕ και στα Social Media. Αγαπά ότι βάζει ζωή στο χρόνο μας, την ομορφιά και την αρμονία στη ζωή.
Με τον «Σείστρον» έχει εκδώσει μουσικές εργασίες κι έχει επιμεληθεί κάποιες άλλες. Έχει μάθει συνταγές από παλιούς ανθρώπους αλλά και πιτήδειες νοικοκυρές. Η γνώση των παλαιότερων πρέπει να αποτελεί πηγή έμπνευσης και μελέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............