Οι Παραστάσεις Κηποθέατρων Δήμου Ηρακλείου την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022 - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

06 Ιουλίου 2022

Οι Παραστάσεις Κηποθέατρων Δήμου Ηρακλείου την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

 Οι Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, παρουσιάζονται σε μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Ένα από τα τρία έργα γυναικών του ποιητή, μαζί με τις Εκκλησιάζουσες και τη Λυσιστράτη. Μία προσπάθεια του Αριστοφάνη να παρωδήσει τον μεγάλο Ευριπίδη, με βάση την συμπεριφορά των Αθηναίων γυναικών στην διάρκεια μιας μεγάλης μυστικιστικής γιορτής αποκλειστικά γυναικείας, τα Θεσμοφόρια. 



Κατάθεση πολιτική και άκρως κωμική ταυτόχρονα. Ο Αριστοφανικός λόγος, πάντα επίκαιρος και ηθογραφικός, μας θυμίζει ότι, ενώ έχουμε προοδεύσει σε διάφορους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας, ως κοινωνικά και πολιτικά όντα υστερούμε ακόμα και σήμερα και αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας στο σημαντικό κείμενο του.

Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης (Κ. Γεωργουσόπουλος), Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος, Πρωτότυπη μουσική – σύνθεση: Φοίβος Δεληβοριάς.


Διανομή: Μνησίλοχος: Γιάννης Μπέζος, Ευριπίδης: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Κρίτυλλα: Φωτεινή Μπαξεβάνη, Αγάθωνας/Τοξότης: Λαέρτης Μαλκότσης, Χορός: Νίκη Σερέτη, Χορός: Γιάννα Παπαγεωργίου, Κλεισθένης: Παναγιώτης Κατσώλης, Χορός: Αρετή Πασχάλη, Χορός: Λήδα Καπνά , Υπηρέτης: Αλέξης Βιδαλάκης, Πρύτανης: Σταύρος Μαρκάλας, Χορός: Ντένια Στασινοπούλου, Χορός: Κωνσταντίνα Νταντάμη, Χορός: Αγγελική Γρηγοροπούλου, Χορός: Eλένη Ζαχοπούλου, Χορός: Μανταλένα Καραβάτου

Συντελεστές: Μετάφραση: Μύρης (Κ. Γεωργουσόπουλος), Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος, Πρωτότυπη μουσική – σύνθεση: Φοίβος Δεληβοριάς, Ενορχήστρωση: Σταμάτης, Σταματάκης, Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς, Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα, Κίνηση: Σεσίλ Μικρούτσικου, Φωτισμοί: Χρήστος Τσιόγκας , Social media: Δήμητρα Παντελάκη, Φωτογραφίες, βίντεο: Δημήτρης Μακρής, Μουσική διδασκαλία: Νεφέλη Φασουλή, Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη, Οργάνωση παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη, Προβολή – επικοινωνία: Μαρκέλλα Καζαμία

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ»

Συναυλία με το μουσικό σχήμα Νόστιμον Ήμαρ

Ώρα έναρξης: 21:30 || Ελεύθερη είσοδος

Το μουσικό σχήμα Νόστιμον Ήμαρ θα παρουσιάσει την Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 9:30 μ.μ. στο Κηποθέατρο "Μάνος Χατζιδάκις" με ελεύθερη είσοδο, ένα διπλό αφιέρωμα στο αντιπολεμικό τραγούδι και στο Μίκη Θεοδωράκη.

Συνδριοργάνωση Δήμος Ηρακλείου, ΔΗ.ΚΕ.Η.

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ»

Αίσωπος «Ο λαγός και η χελώνα»

Ώρα έναρξης: 19:00 & 21:00 || Τιμές Εισιτηρίων: 8€ (προπώληση) & 9€

*Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 6944283935

Η Παιδική Σκηνή Γιάννη Χριστόπουλου παρουσιάζει το παραμύθι του Αισώπου «Ο Λαγός και η Χελώνα». Μπορεί να είναι σύγχρονο ένα παραμύθι που γράφτηκε χιλιάδες χρόνια πριν; Ναι, αν μιλάμε για τον Αίσωπο, ο οποίος παραμένει διαχρονικός και ψυχαγωγικός στο πέρασμα των αιώνων. 

Τα παραμύθια του παραμένουν τα πλέον δημοφιλή, αντέχουν στον χρόνο και μας δίνουν μαθήματα ζωής. Σ’ αυτές τις αγαπημένες ιστορίες των παιδιών ανήκει και *«Ο λαγός και η Χελώνα»*, που μας μαθαίνει με βιωματικό τρόπο ότι το φυσικό ταλέντο δεν αρκεί και συχνά η κοπιαστική προσπάθεια κερδίζει. 

Έτσι η υπομονετική χελώνα μας, η Σταματία, θα κερδίσει τον αλαζονικό λαγό, τον Γρηγόρη στον αγώνα δρόμου, που θα διαγωνιστούν. Ο ΛΑΓΟΣ είναι γρήγορος πολύ, αλλά η ΧΕΛΩΝΑ επιμένει και προσπαθεί! Ποιος άραγε πρώτος θα βγει; Οι ηθοποιοί μας παίζουν και τραγουδούν με *ζωντανή μουσική επί σκηνής και ταξιδεύουν τα παιδιά σ’ έναν κόσμο γεμάτο γνώση, χαρά, σοφία και φαντασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............