“Γαλάζια Σημαία” για τα Sentido Unique Blue Resort και Cicada Seascape Experience - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

01 Ιουλίου 2022

“Γαλάζια Σημαία” για τα Sentido Unique Blue Resort και Cicada Seascape Experience

 Με μια πολυτελή τελετή και παρουσία εκλεκτών καλεσμένων, το ξενοδοχείο Sentido Unique Blue Resort και το all-day εστιατόριο Cicada Seascape Experience, γιόρτασαν την έπαρση της “Γαλά-ζιας Σημαίας” στην παραλία Καρτερού στο Ηράκλειο Κρήτης. Η παραλία συγκαταλέγεται ανά-μεσα σε 581 ελληνικές ακτές, 15 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη που διακρίθηκαν με τη διεθνή πι-στοποίηση, ενώ η χώρα μας κατέλαβε φέτος τη 2η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, ανάμεσα σε 51 χώρες που συμμετέχουν στο εθελοντικό πρόγραμμα.


Με την “πράσινη” φιλοσοφία να βρίσκεται στον πυρήνα των ενεργειών και αποφάσεων τους, οι ομάδες του ξενοδοχείου και του εστιατορίου, τιμήθηκαν για τη συνεισφορά τους προς ένα αει-φόρο μέλλον. Οι αυστηρές προϋποθέσεις με βάση τις οποίες γίνονται οι βραβεύσεις της «Γαλάζιας Σημαίας» αποτελούν εγγύηση για την εξαιρετική ποιότητα των υδάτων της περιοχής, την καθα-ριότητα και οργάνωση της παραλίας, την ασφάλεια και υγεία των επισκεπτών και την προστα-σία του φυσικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής δραστηριοποίησης. Με την πρωτοβουλία αυτή, πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα βήμα προς την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα, συμβάλλοντας σημαντικά στη διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο για τον πλανήτη μας.

Στην τελετή απονομής της Γαλάζιας Σημαίας παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο κ. Νικόλαος Συριγω-νάκης, Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, ο κ. Κωνσταντίνος Αναστασάκης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Τεχνικών Έργων και Απασχόλησης, ο κ. Εμμανουήλ Ανυφαντάκης, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεμάτων και Διαχείρισης της Δημοτικής Περιουσίας, ο κ. Γεώργιος Δανδουλάκης, Πλωτάρχης στο Λιμεναρχείο Ηράκλειου, ο κ. Αριστείδης Στρατάκης, Προϊστάμενος Τμήματος του ΕΟΤ Ηρά-κλειου, ο κ. Χρήστος Δονούσης από τη συμβουλευτική εταιρεία σε θέματα αειφορίας Be Safer P.C.

Η κα. Μαρίτα Καράτζη, ιδιοκτήτρια των Sentido Unique Blue και Cicada Seascape Experience σε δήλωσή της ανέφερε: “Είναι μεγάλη τιμή για εμένα προσωπικά και την οικογένεια του ξενοδοχείου και του εστιατορίου, να λαμβάνουμε την πιστοποίηση αυτή από τον θεσμό της “Γαλάζιας Σημαίας”. Η βιώσιμη λει-τουργία των μονάδων μας και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος που μας φιλοξενεί είναι υψίστης σημα-σίας για εμάς, και για το λόγο αυτό εργαζόμαστε σκληρά, προκειμένου να αφήσουμε με τη δραστηριότητά μας μια σημαντική παρακαταθήκη, με σεβασμό στον πλανήτη και στις θάλασσές μας.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............