Ενημέρωση για τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

01 Ιουλίου 2022

Ενημέρωση για τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς

 Λόγω των συνεχιζόμενων περιστατικών βίας (παθητικής και ενεργητικής), ο Δήμος Ηρακλείου στέκεται αρωγός στην προσπάθεια προστασίας της ευζωίας κάθε ζώου συντροφιάς.



Για το σκοπό αυτό δημιούργησε έναν οδηγό (σε ηλεκτρονική μορφή) με καταγραφή των Υποχρεώσεων των ιδιοκτητών Ζώων συντροφιάς σύμφωνα και με το άρθρο 9 του νέου νόμου 4830/2021. Στόχος του Δήμου Ηρακλείου με τον Οδηγό αυτό είναι να ενημερώσει τους πολίτες και ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς για το νέο νόμο ενάντια στην κακοποίηση των ζώων, και να προστατεύσει τους μικρούς μας φίλους. Οι πολίτες μπορούν να βρουν τον Οδηγό στο animals.heraklion.gr στην ειδική ενότητα «ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ» και να λάβουν πληροφορίες για τις υποχρεώσεις τους αλλά και για τα πρόστιμα παραβίασης της σχετικής νομοθεσίας. Χρειάζεται επίσης να τονιστεί πως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι απαραίτητο να τοποθετούμε σε ευδιάκριτα σημεία δοχεία με νερό για τα αδέσποτα ζωάκια και για τα πουλιά.

Η Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, Μαρία Γ. Καναβάκη, επεσήμανε σε σχετική της δήλωση: «Είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας να προστατεύσουμε όλα τα ζώα που διεκδικούν μια θέση δίπλα μας. Θα πρέπει με σεβασμό και ευθύνη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για τη βελτίωση της ευζωίας των ζώων. Θα πρέπει να γίνουμε «Η φωνή που δεν έχουν»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............