Βράβευση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου στην τελετή Απονομής Bravo Sustainability Awards 2022 - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

01 Ιουλίου 2022

Βράβευση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου στην τελετή Απονομής Bravo Sustainability Awards 2022

 Αλλη μία σημαντική διάκριση προστέθηκε στην ατζέντα Βραβείων του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου που αφορά τον θεσμό των Bravo Sustainability Dialogues & Awards 2022, ο οποίος ανέδειξε τις καλύτερες πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν ένα βιώσιμο μέλλον.

Εκπρόσωποι του ΟΛΗ παρέστησαν στην τελετή απονομής Bravo Sustainability Awards 2022, την Πέμπτη 23 Ιουνίου, η οποία πραγματοποιήθηκε σε έναν χώρο υψηλού ιστορικού συμβολισμού, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2022, που διοργανώνεται από το QualityNet Foundation.

Ο ΟΛH διακρίθηκε για τις δράσεις του που αφορούν το project Electriport, το οποίο παρουσίαζε παράλληλα στο Αμβούργο στο Συνέδριο Decarbonizing Shipping, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης και που έτυχε θερμής υποδοχής από τους ακροατές του Συνεδρίου.

Το έργο Electriport, είχε υποβληθεί από τον ΟΛΗ τον Ιανουάριο 2021 και εγκρίθηκε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» , με την ονομασία «Port Electrification –Alternative Maritime Power in the Port of Heraklion», και που περιλαμβάνει την εκπόνηση πλήρους σειράς μελετών ωρίμανσης και ανάπτυξης ολοκληρωμένου συστήματος Cold Ironing στο Λιμάνι του Ηρακλείου με παράλληλη διερεύνηση χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η σημαντικότητα του προγράμματος Electriport, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην Βιώσιμη Ανάπτυξη και στην Πράσινη Μετάβαση με πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, με τη χρήση των εναλλακτικών καυσίμων. Ο σχεδιασμός εγκαταστάσεων ηλεκτροδότησης πλοίων στο λιμάνι του Ηρακλείου θα έχει ως αποτέλεσμα την δραματική αλλαγή του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του λιμένος και της πόλης του Ηρακλείου με την φιλοδοξία το λιμάνι του Ηρακλείου να είναι το πρώτο που θα αποκτήσει τέτοιου είδους εγκαταστάσεις στην Ελλάδα.

ο Θεσμός των βραβείων Bravo, σημείωσε «ρεκόρ» συμμετοχών που προέρχονται από το κοινό των Λιμένων, των Επιχειρήσεων, των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των

Οργανισμών της Κοινωνίας Πολιτών και των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων. H αξιολόγηση των πρωτοβουλιών που αναδεικνύονται γίνονται μέσα από τις επιστημονικές επιτροπές του Θεσμού, οι οποίες αποτελούνται από 170 μέλη και με την ενεργή συμμετοχή περισσότερων από 16.000 Ενεργών Πολιτών αναδείχθηκαν οι καλύτερες πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν ένα βιώσιμο και πράσινο μέλλον.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου βραβεύτηκε στη θεματική ενότητα αφιερωμένη στο «Περιβάλλον» και το βραβείο παρέλαβε ο κ. Σηφάκης Νικόλαος μέλος του Δ.Σ. του ΟΛH συνοδευόμενος από τον κ. Τσιπλοστεφανάκη Εμμανουήλ Διευθυντή Τεχνικών Εργων και Περιβάλλοντος.

H σημαντική διάκριση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου με την απονομή του Βραβείου, δηλώνει με τον καλύτερο τρόπο ότι αναγνωρίζονται οι πρωτοβουλίες του ΟΛΗ για την επίτευξη των κλιματικών και περιβαλλοντικών στόχων, δημιουργώντας υπεραξίες και αποδεικνύοντας ότι είναι ένας καινοτόμος οργανισμός που επενδύει με κάθε τρόπο στην Πράσινη Μετάβαση και στην Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............