Διεθνές Συνέδριο “Η ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΜΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΕΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ” - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

10 Ιουλίου 2022

Διεθνές Συνέδριο “Η ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΜΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΕΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ”

 Η ΣΤΕΓΗ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στους φίλους της ότι το Διεθνές Συνέδριο «“Η φύση των πραμάτω”: από τη γένεση στη διάχυση και την πρόσληψη του Ερωτοκρίτου» που οργανώνει από 22 έως 24 Ιουλίου 2022 στη Σητεία, τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Αποτελεί ύψιστη τιμή για την Κρήτη, τη Σητεία και για τους οργανωτές του Συνεδρίου η στήριξη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο πολιτιστικό έργο της ΣΤΕΓΗΣ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος οργανώνει διεθνές συνέδριο με τίτλο: Η φύση των πραμάτω: από τη γένεση στη διάχυση και την πρόσληψη του Ερωτοκρίτου. Η επιστημονική αυτή συνάντηση, τρίτη στη σειρά συνεδρίων με γενικό θέμα Ζητήματα ποιητικής και πρόσληψης του Ερωτοκρίτου, θα πραγματοποιηθεί στη Σητεία από 22 έως 24 Ιουλίου 2022, με φυσική παρουσία των συνέδρων.


 Στο επίκεντρο των εργασιών του συνεδρίου θα τεθούν ζητήματα που αφορούν, αφενός, τη λογοτεχνικότητα του Ερωτοκρίτου όπως αυτή τεκμηριώνεται μέσα από τον πολυφωνικό διάλογο του ποιητή με την ευρωπαϊκή λογοτεχνία, διαμορφωμένη κάτω από την επίδραση της ελληνορωμαϊκής παράδοσης στα χρόνια της πρώιμης νεωτερικότητας· κι αφετέρου, την ακτινοβολία της κρητικής Αναγέννησης και του Ερωτοκρίτου σε πολιτισμικά περιβάλλοντα όπου το ποίημα του Κορνάρου και η ελληνική παιδεία έπαιξαν δεσπόζοντα ρόλο στη σφυρηλάτηση της νεοελληνικής ιδιοπροσωπίας από τον 18ο  αιώνα έως τις μέρες μας.


Οι θεματικοί άξονες του συνεδρίου είναι:

  • Tο μυθιστορικό διακείμενο του Ερωτοκρίτου
  • Zητήματα ποιητικής τέχνης στον Ερωτόκριτο
  • Ο Ερωτόκριτος στη φαναριώτικη κοινωνία
  • Ο Ερωτόκριτος στη νεοελληνική λογοτεχνία
  • Ο Ερωτόκριτος στη λαϊκή παράδοση
  • Ο Ερωτόκριτος στο θέατρο
  • Mεταφράσεις του Ερωτοκρίτου.

H Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος θα εξασφαλίσει την άρτια οργάνωση του συνεδρίου, κατά τη διάρκεια των εργασιών του οποίου θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που τότε θα είναι σε ισχύ.

Επιστημονικός Υπεύθυνος

Στέφανος Κακλαμάνης
Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ

Εκ μέρους της Διοργάνωσης

Γιώργος Γαλανάκης
Ιδρυτής Στέγης ΒΚ

 

Αναλυτικές πληροφορίες για το συνέδριο θα βρείτε εδώ: https://www.vitsentzoskornaros.org/conference-2022/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............