Συγκίνησε το κοινό η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

10 Ιουλίου 2022

Συγκίνησε το κοινό η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου

 Συγκίνησε το κοινό στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» το βράδυ του Σαββάτου 9 Ιουλίου η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου, με μια πολύ ωραία συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του επί σειρά ετών μαέστρου της Γιάννη Τζωρτζάκη, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.


Παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και της Αντιδημάρχου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Στέλας Καλογεράκη – Αρχοντάκη, ο αρχιμουσικός Λεωνίδας Τζωρτζάκης διεύθυνε τη Φιλαρμονική σε ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο. 

Η συναυλία περιελάμβανε γνωστές μελωδίες από Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Λατινική Αμερική, Ελλάδα και άλλες χώρες, ένα μικρό αφιέρωμα στη Μικρά Ασία με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, καθώς και μια συγκινητική αφιέρωση από τον Λεωνίδα Τζωρτζάκη, στον πατέρα του Γιάννη.

Ο Δήμαρχος στον σύντομο χαιρετισμό του πριν την εκδήλωση αναφέρθηκε στην αξία της Φιλαρμονικής που έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Κρήτης και θεωρείται από τις καλύτερες της χώρας ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Γιάννη Τζωρτζάκη: «Στις αναμνήσεις χιλιάδων κατοίκων του Ηρακλείου, που μεγάλωναν, από το 1950 και κατά τις επόμενες δεκαετίες σε αυτό τον τόπο, υπάρχει πάντα η παρουσία της Φιλαρμονικής, με επικεφαλής τον Γιάννη Τζωρτζάκη.. 

Κι όχι μόνον: εκατοντάδες πολίτες του Ηρακλείου σπούδασαν μουσική με δάσκαλο τον Γιάννη Τζωρτζάκη. Η παράδοση της οικογένειας Τζωρτζάκη, συνεχίζεται με τον γιο του, Λεωνίδα, τωρινό διευθυντή της Δημοτικής Φιλαρμονικής, που ακολουθεί επαξίως την πορεία του πατέρα του, καθώς και του παππού του Μηνά, επίσης Αρχιμουσικού του Δήμου Ηρακλείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............