Ομογενείς Κρήτες της Αμερικής υποδέχθηκε, στο Θέρισο, ο Δήμαρχος Χανίων - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

09 Ιουλίου 2022

Ομογενείς Κρήτες της Αμερικής υποδέχθηκε, στο Θέρισο, ο Δήμαρχος Χανίων

 Περισσότερους από 200 ομογενείς Κρήτες υποδέχθηκε χθες ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, στο ιστορικό χωριό του Θερίσου.


Οι ομογενείς, το προεδρείο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής με περισσότερους από 200 μέλη της, βρίσκονται στην Κρήτη στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Ένωσης, που ωστόσο λόγω COVID-19 είχε ματαιωθεί τα τελευταία 2 χρόνια.

Οι ομογενείς που βρέθηκαν στο Θέρισο, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο μουσείο-στρατηγείο Θερίσου από τον Διευθυντή του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», Νίκο Παπαδάκη ενώ στη συνέχεια συμμετείχαν σε γεύμα που παρέθεσε ο Δήμος Χανίων.

Ο Δήμαρχος Χανίων, καλωσορίζοντας τα μέλη της Ένωσης, τόνισε: «Με μεγάλη συγκίνηση αλλά και περηφάνια θεωρώ πως ο τόπος μας δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερους πρεσβευτές από εσάς, που δίνετε δυναμικά το παρόν σε κάθε ζήτημα που προκύπτει για την πατρίδα. 

Να είστε βέβαιοι ότι παρακολουθούμε και θαυμάζουμε τη στάση σας και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το σημαντικό έργο σας. Συνοδοιπόρους στον σκοπό αυτό, από εδώ και πέρα θα έχετε πάντα τον Δήμο Χανίων».

Για «την ανάμνηση του τόπου που κρατά ζωντανές τις μνήμες και τον πόθο για την πατρίδα, που δεν πρέπει να χαθούν στο διάβα του χρόνου» έκανε λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, σε σύντομο χαιρετισμό του προς τους παρευρισκόμενους.

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, Ιάκωβος Μπούτζουκας απένειμε τιμητική πλακέτα στον Δήμαρχο Χανίων, ευχαριστώντας τον Δήμο Χανίων για το θερμό καλωσόρισμα. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............