Περισσότερους από 200 ομογενείς της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής που φιλοξενούνται στην Κρήτη, υποδέχτηκε ο Δήμος Αμαρίου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

09 Ιουλίου 2022

Περισσότερους από 200 ομογενείς της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής που φιλοξενούνται στην Κρήτη, υποδέχτηκε ο Δήμος Αμαρίου

  Περισσότερους από 200 ομογενείς που φιλοξενούνται στην Κρήτη, στο πλαίσιο εκδρομής που διοργάνωσε η Παγκρητική Ένωση Αμερικής, υποδέχτηκε ο Δήμος Αμαρίου στο Ρέθυμνο, με αναβίωση παραδοσιακών δρώμενων στο Μέρωνα.   Οι ομογενείς επισκέπτες είχαν τη ευκαιρία να μυηθούν, μέσα από βιωματικές εμπειρίες, σε ήθη και έθιμα του τόπου, γνωρίζοντας την ιστορία και τις παραδόσεις της περιοχής. Καντάδες, παραδοσιακά κεράσματα, ιστορικές αναδρομές, γαστρονομία και φυσικά παραδοσιακοί χοροί υπό την ήχο της κρητικής λίρας, αποτέλεσαν ένα δείγμα της ξακουστής αμαριώτικης φιλοξενίας. Ο δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός, καλωσορίζοντας τους Έλληνες της Αμερικής τόνισε: «Το πού θα βρεθεί κανείς στην ζωή του δεν μπορεί εκ των προτέρων να το ξέρει. Είναι όμως επιλογή του καθενός να πορεύεται έχοντας μέσα στην καρδία και στην ψυχή του την αγάπη για την πατρίδα του. 


Αυτός είναι και ο λόγος που ως δημοτική Αρχή αποδεχτήκαμε με χαρά τη συμμετοχή του δήμου μας στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της εκδρομής που υλοποιεί η Παγκρητική Ένωση Αμερικής στην Κρήτη». Ανέφερε παράλληλα, ότι «δεν μπορεί κανείς να νιώσει ολοκληρωμένος ως άνθρωπος αν απαρνηθεί τους προγόνους του, αν δεν γνωρίσει τις παραδόσεις της οικογένειας του, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου καταγωγής του και φυσικά τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες γαλουχήθηκαν και ανδρώθηκαν οι γονείς και παππούδες του».


   Ο πρόεδρος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής Ιάκωβος Μπούτζουκας, αμαριώτικης καταγωγής, αναφέρθηκε στη διαχρονική προσφορά του Δήμου Αμαρίου στην ομογένεια και στο έργο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής. Ο δήμαρχος κ. Μουρτζανός, παραλαμβάνοντας τιμητική πλακέτα από την Παγκρητική Ένωση, εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι οι ίδιοι θα συνεχίσουν να αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της Κρήτης στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, κάνοντας γνωστές σε όλο τον κόσμο, όπως είπε, «έννοιες μοναδικές, άρρηκτα συνδεδεμένες με την ιδιοσυγκρασία του τόπου μας, όπως η ντομπροσύνη, το φιλότιμο, η ειλικρινής φιλία, τα έντονα συναισθήματα και η φιλοξενία».

ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............