Με επιτυχία οι αγώνες-γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού RUN GREECE Ηράκλειο 2022 στο Παγκρήτιο Στάδιο - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

11 Απριλίου 2022

Με επιτυχία οι αγώνες-γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού RUN GREECE Ηράκλειο 2022 στο Παγκρήτιο Στάδιο

 


Περισσότεροι από 2.000 αθλητές συμμετείχαν σήμερα στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού, «Run Grecce-Ηράκλειο 2022» που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για 9η χρονιά στο νησί μας, στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Η γιορτή του μαζικού αθλητισμού «Run Grecce-Ηράκλειο» που προάγει το «ευ αγωνίζεσθαι», τον εθελοντισμό και προβάλλει την Κρήτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό  οργανώθηκε από τους: Σ.Ε.Γ.Α.Σ. , Ε.Α.Σ. Σ.Ε.ΓΑ.Σ. Κρήτης, με συνδιοργανωτές το Δήμο Ηρακλείου και την  Περιφέρεια Κρήτης, μεγάλο χορηγό την ERGO Ασφαλιστική  και τοπικούς  χορηγούς  τα Super Market  Χαλκιαδάκης, τις Μινωικές Γραμμές και το Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης.


Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που έδωσε την εκκίνηση του αγώνα στα 5 χιλιόμετρα και απένειμε το μετάλλιο στον νικητή των 10 χιλιομέτρων Αντώνη Κωστάκη, δήλωσε: «Το Run Greece είναι μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού. Ένα αθλητικό γεγονός που καθιερώνεται μέσα από τη συμμετοχή χιλιάδων αθλητών σε ετήσια βάση. 


Ως Περιφέρεια Κρήτης συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες δρομείς καθώς με τη συμμετοχή τους σηματοδοτούν την δύναμη της συνεργασίας και την αγάπη για τον αθλητισμό. Οι αγώνες δρόμου μέσα στην πόλη μετατρέπονται σε μια ανθρώπινη αλυσίδα μεταφέροντας την αισιοδοξία που μεταδίδει η άνοιξη. Μαζί με τη νίκη και τη συλλογική προσπάθεια, στο νήμα του τερματισμού στέλνεται και το μήνυμα της συνεργασίας. Ως Περιφέρεια Κρήτης, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους ανθρώπους που συμμετέχουν στους αγώνες, τους εθελοντές και βεβαίως όλους τους φορείς που συμμετέχουν στη διοργάνωση».


Στο Παγκρήτιο, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Κεντέρη. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης μας ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την διαχρονική στήριξη της Περιφέρειας στην ανάπτυξη του αθλητισμού στο νησί.

Ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Γιώργος Πιτσούλης που απένειμε το μετάλλιο στον πρώτο νικητή στα 5 χιλιόμετρα Γιάννη Παπαλεωνίδα ανέφερε:  «Ο αθλητισμός αποτελεί κοινωνικό και πολιτιστικό θεσμό συμβάλλοντας στην ψυχική και σωματική ευεξία όλων των αθλουμένων. Μικροί και μεγάλοι χάρηκαν σήμερα τους αγώνες που έχουν γίνει πλέον θεσμός. Το Run Greece αποτελεί πόλο έλξης ειδικά για τους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Συγχαρητήρια σε όλους τους συνδιοργανωτές για την άψογη οργάνωση των αγώνων, συγχαρητήρια στους εθελοντές που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό».

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης απένειμε το μετάλλιο στη Χριστίνα Κατζουράκη που ήρθε πρώτη στα 10 χιλιόμετρα στις γυναίκες, ενώ ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης απένειμε το μετάλλιο στην Ειρήνη Αραμπατζή που ήρθε πρώτη στις γυναίκες στα 5 χιλιόμετρα.

Ο κ. Μπαριτάκης και ο κ. Συριγωνάκης για την σημαντικότητα των αγώνων ανέφεραν, ότι, το Run Greece ως αθλητικό γεγονός «γέννησε» και άλλα μεγάλα αθλητικά γεγονότα στο τόπο «κτίζοντας» το Ηράκλειο και τη Κρήτη ως αθλητικό προορισμό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............