Στο πλευρό των αρχαιοφυλάκων Κρήτης ο Νίκος Ηγουμενίδης - Μαζί τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στον Περιφερειάρχη ο βουλευτής - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

11 Απριλίου 2022

Στο πλευρό των αρχαιοφυλάκων Κρήτης ο Νίκος Ηγουμενίδης - Μαζί τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στον Περιφερειάρχη ο βουλευτής

 Στη σημερινή έκτακτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Παγκρήτιας Ένωσης Πτυχιούχων Αρχαιοφυλάκων έξω από την Εφορία Αρχαιοτήτων στο Ηράκλειο συμμετείχε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης, ενώ επίσης βρέθηκε στο πλευρό της Ένωσης και  κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.


Στη συγκέντρωση αρχικά έξω από την Εφορία Αρχαιοτήτων στο Ηράκλειο ο βουλευτής τάχθηκε στο πλευρό των μελών της Ένωσης για τον αιφνιδιαστικό τρόπο διεξαγωγής της διαδικασίας πρόσληψης αρχαιοφυλάκων και την αισθητά μεγάλη μείωση των θέσεων εργασίας. Εν συνεχεία, ο Νίκος Ηγουμενίδης στήριξε τους αρχαιοφύλακες και στην Περιφέρεια Κρήτης όπου ο Περιφερειάρχης Κρήτης ενημερώθηκε αναλυτικά για το ζήτημα, με τη δέσμευση ότι θα ασκηθούν όλες οι αναγκαίες πιέσεις στο αρμόδιο Υπουργείο.

Μετά το τέλος της διαμαρτυρίας, ο Νίκος Ηγουμενίδης προχώρησε και στην ακόλουθη δήλωση:


«Η στάση του Υπουργείου Πολιτισμού απέναντι στους πιστοποιημένους αρχαιοφύλακες της Κρήτης προσβάλλει πριν απ’ όλα το ζήτημα της προστασίας και της φύλαξης των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης. Αποτελεί μεθόδευση που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Ο τρόπος διεξαγωγής της διαδικασίας αμφισβητείται πλέον ευθέως ακόμη και για το αν τηρούνται τα όρια της νομιμότητας. Δεν είναι δυνατόν μέσα σε ένα διάστημα λίγων ημερών να εξεταστούν χιλιάδες αιτήσεις. Καλούμε το Υπουργείο να επανεξετάσει τη στάση του, να τηρήσει μια αδιάβλητη διαδικασία πρόσληψης των αρχαιοφυλάκων, να διασφαλιστεί εξ ολοκλήρου το 8ωρο της πρόσληψης για τον κάθε ένα και βεβαίως να προσληφθούν πολλοί περισσότεροι αρχαιοφύλακες από όσους προβλέπει ο σχεδιασμός του Υπουργείου με στόχο να μη μείνει κανένα μουσείο και κανένας αρχαιολογικός χώρος της Κρήτης χωρίς την απαιτούμενη φύλαξη. Το κομματικό ρουσφετολογικό κράτος που επιδιώκει να επαναφέρει ο κ. Μητσοτάκης δεν θα περάσει και δεν έχει καμία θέση στη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............