Οι οινόφιλοι της Κύπρου και πλήθος κόσμου γνώρισαν το Κρητικό κρασί - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

17 Απριλίου 2022

Οι οινόφιλοι της Κύπρου και πλήθος κόσμου γνώρισαν το Κρητικό κρασί

 Οι οινόφιλοι της Κύπρου και πλήθος κόσμου γνώρισαν και έδειξαν ενδιαφέρον για την εξέλιξη του κρητικού κρασιού κατά τη διάρκεια της έκθεσης κρητικού κρασιού «ΟιΝοτικά» που πραγματοποιήθηκε στην Λεμεσό της Κύπρου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.



   Στην έκθεση συμμετείχαν 26 οινοποιεία, μέλη του Wines of Crete, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία γνωριμίας με τις κρητικές ποικιλίες, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ενώ για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε μία συλλογική παρουσία του κρητικού αμπελώνα στο νησί της Κύπρου. «Ο κρητικός αμπελώνας κερδίζει τις εντυπώσεις όπου κι αν βρεθεί. Πιστεύουμε πως το κρητικό κρασί μπορεί να αποτελέσει σημαντική επιλογή στην απαιτητική κυπριακή αγορά, ενδυναμώνοντας περαιτέρω τους ισχυρούς δεσμούς της Κρήτης με την Κύπρο», ανέφερε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, με αφορμή την διοργάνωση στη Λεμεσό, τονίζοντας επίσης: «Ως Περιφέρεια Κρήτης είμαστε πάντα δίπλα στους παραγωγούς και θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε κάθε προσπάθεια των οινοποιών για εξωστρέφεια».



   Στο πλαίσιο της διοργάνωσης έγινε ένα masterclass για να παρουσιαστεί στο κυπριακό κοινό ο κρητικός αμπελώνας, ενώ οι συμμετέχοντες σε αυτό είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν 26 ετικέτες από τις ποικιλίες βιδιανό, μανδηλάρι, κοτσιφάλι και λιάτικο. Οι συμμετέχοντες επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις γηγενείς ποικιλίες με τον οινοδημοσιογράφο Νίκο Μάνεση να δηλώνει ότι: «Η προσέγγιση και η ματιά των Κύπριων στο κρασί έχει εξελιχθεί σημαντικά. Το κοσμοπολίτικο προφίλ του βιδιανού είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά της Κρήτης και συνδυάζεται όμορφα με τις γεύσεις που βρίσκει κανείς σήμερα στην Κύπρο».

   Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΟΝΗ Νίκο Μηλιαράκη, το Wines of Crete - Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, είχε μία πολλή καλή ευκαιρία να γνωριστεί με το κυπριακό κοινό. 



«Η προσπάθεια συνεχίζεται δείχνοντας την ενιαία εικόνα της Κρήτης, ενισχύοντας την οινογαστρονομική της εικόνα, με απώτερο στόχο την αύξηση της εμπορικής- εξαγωγικής δραστηριότητας». Η επιχειρησιακή διευθύντρια του ΔΟΝΗ Δρ. Έλλη Γκίκα, ανέφερε πως ο αμπελοοινικός κλάδος αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας, ενώ ο επόμενος σταθμός για το κρητικό κρασί θα είναι η Διεθνής Έκθεση Prowein, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, τον ερχόμενο Μάιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............