Tο Παιδικό Μουσείο Exploration γιορτάζει την 25η Μαρτίου με δύο μοναδικές δράσεις! - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

14 Μαρτίου 2022

Tο Παιδικό Μουσείο Exploration γιορτάζει την 25η Μαρτίου με δύο μοναδικές δράσεις!

 Με αφορμή τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου, το Παιδικό Μουσείο Exploration, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να μεταμορφωθούν σε ιστορικούς και να μελετήσουν ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας!

Πώς ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821; Ποιες μάχες καθόρισαν την πορεία της;

Ποια πρόσωπα πρωτοστάτησαν; Και κυρίως… πώς τα γνωρίζουμε όλα αυτά;

“Ελληνική Επανάσταση: Με τη ματιά του ιστορικού”

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Ε’ και Στ΄Δημοτικού


Μέσα από το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου, τα παιδιά ανακαλύπτουν το επάγγελμα του ιστορικού και αναγνωρίζουν τα βασικά στάδια της ιστορικής έρευνας. Μελετώντας διαχρονικά όλα τα σημαντικά γεγονότα, ένας ιστορικός προσπαθεί να ερμηνεύσει το ρόλο των γεγονότων αυτών στην εξέλιξη του ανθρώπου. Πώς, όμως, ένας ιστορικός κάνει την έρευνά του;

Με αφορμή τις συλλογές του Μουσείου, τα παιδιά ανακαλύπτουν το επάγγελμα του ιστορικού και αναγνωρίζουν τα βασικά στάδια της ιστορικής έρευνας. Μελετάμε γραπτές πηγές και κείμενα, παρατηρούμε αντικείμενα και πίνακες, συζητάμε σε ομάδες και διεξάγουμε την δική τους ιστορική έρευνα. Ερμηνεύουμε τα ιστορικά γεγονότα και ανακαλύπτουμε τη σχέση του παρελθόντος με την τωρινή μας ζωή. Συμμετέχοντας σε ένα διαδραστικό ιστορικό παιχνίδι, δημιουργούμε όλοι μαζί την ιστοριογραμμή της τάξης μας για την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

“Μήνας Επανάστασης | 1821-2021”

διαδικτυακή δωρεάν δράση

____________________________________________________________________________________________________

Μια διαδικτυακή δράση που μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε χάρτες, πίνακες, μνημεία και να ανακαλύψουμε πρόσωπα και γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης!

Ελάτε να μεταμορφωθούμε σε ερευνητές και να εξερευνήσουμε τον τόπο μας ιστορικά! Παρέα με το Exploration θα μελετήσουμε χάρτες και βιβλία, θα παρατηρήσουμε πίνακες και φωτογραφίες, θα

ανακαλύψουμε μνημεία και αντικείμενα. Ελάτε να γνωρίσουμε προσωπικότητες, ιστορικά γεγονότα και σημαντικές μάχες που καθόρισαν την Ελληνική Επανάσταση. Και όλα αυτά θα τα κάνουμε όλα, μέσα από το παιχνίδι!

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου www.exploration.gr και επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαίδευσης του Μουσείου στο mail edu@exploration.gr ή στο τηλέφωνο +30 6948 822 622 για να οργανώσουμε από κοινού μία ασφαλή και ευχάριστη μουσειακή εμπειρία στο σχολείο σας.

Περισσότερες πληροφορίες:

Exploration Children’s Museum www.exploration.gr | info@exploration.gr

+30 6948 822 622

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............