Να δημιουργηθεί Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας στην Ανατολική Κρήτη – Στη Βουλή σχετική επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ με πρωτοβουλία του Χάρη Μαμουλάκη - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

14 Μαρτίου 2022

Να δημιουργηθεί Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας στην Ανατολική Κρήτη – Στη Βουλή σχετική επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ με πρωτοβουλία του Χάρη Μαμουλάκη

 Στην Βουλή φέρνει την επιστολή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, ΤΕΕ/ΤΑΚ, με την οποία ζητείται η δημιουργία Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας στην Ανατολική Κρήτη, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη και Λασιθίου Μανώλη Θραψανιώτη.


Με την συγκεκριμένη επιστολή, η οποία κατατέθηκε ως κοινοβουλευτική Αναφορά από τους Βουλευτές προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, το ΤΕΕ/ΤΑΚ τονίζει ότι το 2021 ήταν  μια από τις χειρότερες χρονιές της τελευταίας δεκαετίας για την Κρήτη σε επίπεδο τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, ενώ και το 2022 έχει ξεκινήσει με τους χειρότερους οιωνούς. Επισημαίνει επίσης ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική και επίσημη πληροφόρηση για την Κρήτη που να συνδυάζει και να αναδεικνύει όλες τις αναγκαίες «ποιοτικές» συνιστώσες, όπως την τυπολογία, το προφίλ, τον αριθμό των οχημάτων, κ.α., έτσι ώστε να καταστούν αντιληπτά τα ακριβή σημεία μειωμένης οδικής ασφάλειας. Γι’ αυτό και κρίνεται αναγκαία η δημιουργία ενός Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας στην Ανατολική Κρήτη, ενός διαδικτυακού εργαλείου που θα παρουσιάζει με την βοήθεια συστημάτων γεωγραφικών πληροφοριών τα σημεία των τροχαίων, τη σοβαρότητά τους, τα ανάλογα έργα υποδομών και πολλές ακόμη χρήσιμες πληροφορίες.

Οι Βουλευτές ζητούν απαντήσεις από τον υπεύθυνο Υπουργό, σχετικά με το εάν προτίθεται να ικανοποιήσει το αίτημα του ΤΕΕ/ΤΑΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............