Στο Ταμείο Ανάκαμψης έργα ανάπλασης και αναβάθμισης 8.000.000 ευρώ στον Λιμένα Χερσονήσου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

14 Μαρτίου 2022

Στο Ταμείο Ανάκαμψης έργα ανάπλασης και αναβάθμισης 8.000.000 ευρώ στον Λιμένα Χερσονήσου

 Εξασφάλιση κοινοτικών πιστώσεων για την υλοποίηση οραματικών παρεμβάσεων στον Λιμένα Χερσονήσου – Στο Ταμείο Ανάκαμψης η ανάπλαση και η αντιδιαβρωτική προστασία της χερσαίας λιμενικής ζώνης – 8.000.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση του μεγαλύτερου project που έχει σχεδιαστεί τις τελευταίες δεκαετίες για την περιοχή.


Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ο αναπτυξιακός σχεδιασμός του Λιμένα Χερσονήσου με παρεμβάσεις πλήρους αναβάθμισης της λειτουργικότητας της χερσαίας και της λιμενικής ζώνης.

Η εξασφάλιση κοινοτικών πιστώσεων ύψους 8.000.000 ευρώ με την ένταξη του έργου «Ανάπλαση, αντιδιαβρωτική προστασία της χερσαίας λιμενικής ζώνης Χερσονήσου και προστασία λιμένα έναντι προσάμμωσης» στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας δημιουργεί μία ισχυρή δυναμική για τη δρομολόγηση έργων που δεν είχαν γίνει για δεκαετίες στην περιοχή.

Κατόπιν ενεργειών του Δήμου Χερσονήσου, το αρχικό ποσό των 5.000.000 ευρώ που είχε εξασφαλιστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, αυξήθηκε κατά 3.000.000 ευρώ καλύπτοντας έτσι πλήρως τη χρηματοδότηση του μεγαλύτερου project που έχει σχεδιαστεί τις τελευταίες δεκαετίες για την περιοχή.

Περιλαμβάνει μία ολοκληρωμένη παρέμβαση, η υλοποίηση της οποίας θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή του Λιμένα Χερσονήσου ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσει τη λιμενική της δραστηριότητα.

Πρόκειται για ένα οραματικό σχέδιο ανάπτυξης και αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής στα πρότυπα ενός σύγχρονου λιμένα, με σημαντικά

αντισταθμιστικά οφέλη για τον Δήμο Χερσονήσου και κατ’ επέκταση την τοπική κοινωνία.

«Είναι το επιστέγασμα στρατηγικού σχεδιασμού και στοχευμένου αναπτυξιακού οράματος από τη δημοτική αρχή Χερσονήσου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου. Η ένταξη των έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης και η εξασφάλιση των απαιτούμενων πιστώσεων αποτελούν εγγυήσεις υλοποίησης των παρεμβάσεων που θα αναβαθμίσουν την ευρύτερη περιοχή και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών», δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

Ο προϋπολογισμός των έργων που εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGeneration EU, είναι 8.000.000 ευρώ.

Περιλαμβάνει :

· την αισθητική βελτίωση της όψης του παραλιακού μετώπου

· την ενίσχυση της λιμενικής δραστηριότητας με την δημιουργία νέων λιμενικών εγκαταστάσεων

· την ενίσχυση της σύνδεσης των μεμονωμένων μέχρι τώρα πόλων ενδιαφέροντος με την δημιουργία ενός χώρου ιδιαίτερου, αισθητικού ενδιαφέροντος για ποικιλία δραστηριοτήτων, περιπάτου, αθλητισμού, αναψυχής, εξερεύνησης, στάσης, παραμονής κ.λπ.

· την εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών πρόσβασης και εξυπηρέτησης σε άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).

«Εξασφαλίσαμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τη χρηματοδότηση των έργων που θα αλλάξουν την εικόνα στον Λιμένα Χερσονήσου στα πρότυπα διεθνών τουριστικών λιμένων. Ευχαριστώ θερμά για τις ενέργειές του τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκη. Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας και η αξιοποίηση της δυναμικής της ευρύτερης περιοχής αποτελούν προτεραιότητα της δημοτικής αρχής», πρόσθεσε ο κ. Σέγκος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου Κωνσταντίνος Παρλαμάς σημείωσε : «Η χρηματοδότηση των 8.000.000 ευρώ αποτελεί το εχέγγυο υλοποίησης των έργων ανάπλασης της χερσαίας λιμενικής ζώνης Χερσονήσου, που θα δώσει άλλη πνοή στην περιοχή, εκσυγχρονίζοντας το τουριστικό προϊόν, ενδυναμώνοντας την επιχειρηματικότητα και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............