Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης η γιορτή του ορειβατικού σκι Pierra Creta 2022 - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

04 Μαρτίου 2022

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης η γιορτή του ορειβατικού σκι Pierra Creta 2022

 Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί για πέμπτη χρονιά, το πρώτο σαββατοκύριακο του Μαρτίου, το «Pierra creta 2022» στην βόρεια πλευρά του ορεινού όγκου του Ψηλορείτη, σε μια διαδρομή που έχει καταχωρηθεί ως μια από τις 100 καλύτερες καταβάσεις στον κόσμο από το National Geographic.


Συγκεκριμένα το Σάββατο 5 Μαρτίου, περισσότεροι από 160 αθλητές από 11 χώρες (Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία, Ολλανδία, ΗΠΑ, Γερμανία, Τσεχία, Νορβηγία, Ιταλία, Σλοβενία και Ελλάδα) θα πάρουν εκκίνηση στις 9.30 το πρωί από το Λάκκο Μυγερού με στόχο να διαγωνιστούν σε έναν από τους πλέον καταξιωμένους αγώνες ορειβατικού σκι στην Ευρώπη και τον κόσμο. Στα πλαίσια της διοργάνωσης θα διεξαχθεί και ο αγώνας ομάδων του 31ου Πανελλήνιου πρωταθλήματος ορειβατικού σκι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης.

Λίγο αργότερα, στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ο 1ος Πανελλήνιος παιδικός αγώνας ορειβατικού σκι για παιδιά 12-15 ετών με τη συμμετοχή αθλητών από τους Ορειβατικούς Συλλόγους Χανίων, Λασιθίου και το Σύλλογο Χιονοδρομίας Ορειβασίας Αράχωβας.

To 5o Pierracreta διοργανώνεται από την ΑΜΚΕ «Το Μαύρο Πρόβατο» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, τους Δήμους Ανωγείων και Μυλοποτάμου και το Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη. Ο αγώνας πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη και την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) ενώ τελεί υπό την αιγίδα και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ). Υποστηρίζεται από τους ορειβατικούς συλλόγους Λασιθίου, Ηρακλείου, Μοιρών, Ρεθύμνου και Χανίων, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και με τη συνδρομή των κατοίκων Ανωγείων, Ζωνιανών, Λιβαδιών και Κράνας. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του αγώνα μπορείτε να βρείτε εδώ: https://pierracreta.gr/agonas/programma/ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............