Εθνική στρατηγική ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

04 Μαρτίου 2022

Εθνική στρατηγική ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

 

Παράλληλα με το υψηλού επιπέδου αγωνιστικό επίπεδο, στόχος της Cycling Greece και του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη η εμπέδωση ποδηλατικής συνείδησης καθώς και η ενεργοποίηση των ΑμεΑ στις εκδηλώσεις του Γύρου

O Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας που αναβιώνει ύστερα από 11 χρόνια στρέφει τα βλέμματα της παγκόσμιας αθλητικής ποδηλατικής κοινότητας στη χώρα μας μέσα από πέντε εξαιρετικής ομορφιάς διαδρομές, που θα ξεκινήσουν από την Κρήτη και θα καταλήξουν στα Ιωάννινα.Μετά τις συντονισμένες κινήσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη η Οργανωτική Επιτροπή «Cycling Greece» που συστάθηκε για τη διοργάνωση ενός υψηλού επιπέδου αγώνα, έχει ήδη επεκτείνει τις εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Γύρου, με παράλληλες δράσεις που δεν περιορίζονται μόνο στις πόλεις εκκίνησης και τερματισμού.

Εκδηλώσεις που θα εξελίσσονται από τις αρχές Απριλίου σε ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, με τις τοπικές κοινότητες να έχουν αγκαλιάσει την πρωτοβουλία και να εργάζονται πυρετωδώς για την καλύτερη παρουσίασή τους.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η συστηματική κινητοποίηση των Ατόμων με Αναπηρίες στις Παράλληλες Εκδηλώσεις που προετοιμάζονται.

Ο Γύρος έχει γίνει αιτία να αναπτυχθεί ένα τεράστιο ποδηλατικό δίκτυο που θα διατρέχει ολόκληρη τη χώρα ταυτόχρονα με το πελοτόν αποσκοπώντας στην συμμετοχή ολοένα και περισσότερων πολιτών.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για εθνική στρατηγική που εξυπηρετεί ποικίλους στόχους από την αγωνιστική αξιοποίησή της με άξονα το ποδήλατο, ως και τομείς όπως η οδική ασφάλεια, η ποδηλατική συνείδηση, η κοινωνικοποίηση, η τουριστική προβολή, η οικονομική ανάπτυξη και η βιώσιμη κινητικότητα.

Με το σλόγκαν «Αθληση – Ψυχαγωγία – Ασφάλεια – Μετακίνηση», ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος δεν είναι ένα απλό αθλητικό γεγονός αλλά μία σταθερά αναπτυσσόμενη ευκαιρία για πολυεπίπεδη ανάπτυξη στα πρότυπα μεγάλων Γύρων που εδώ και χρόνια μονοπωλούν το ενδιαφέρον της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας.

Στην Ελλάδα ο στόχος είναι να εξελιχθεί σε έναν καινοτόμο τομέα που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των κοινωνιών.

Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας με συμμετοχές πολύ υψηλού επιπέδου ομάδων θα ξεκινήσει στις 26 Απριλίου στο Ηράκλειο της Κρήτης με την επίσημη παρουσίαση και τα ετάπ θα εκκινήσουν την επόμενη μέρα.

Σημειώνεται ότι στις 25 Απριλίου θα γίνει η επίσημη έναρξη των Παράλληλων Εκδηλώσεων στην μαγευτική λίμνη του Αγίου Νικολάου.

Οι διαδρομές σε Κρήτη, Αττική, Στερεά, Θεσσαλία και Ήπειρο είναι ήδη έτοιμες και αναμένεται να ανακοινωθούν αναλυτικά τις επόμενες μέρες από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............