«Γύρος Περιβολίων 2022»: - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

04 Μαρτίου 2022

«Γύρος Περιβολίων 2022»:

 Την Κυριακή 13 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ο "Γύρος Περιβολίων 2022", στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Θερίσου. Σκοπός του αγώνα, όπως γνωστοποιήθηκε την, Πέμπτη 3/3/2022, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που διοργανώθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, είναι η διάδοση του αθλητικού πνεύματος και η γνωριμία των συμμετεχόντων με τις γειτονιές και τα αξιοθέατα της Δημοτικής Κοινότητας Περιβολίων.


Τον αγώνα διοργανώνουν ο ΕΦΑ «Θησέας», η Δημοτική Κοινότητα Περιβολίων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Περιβολίων, ο Πολιτιστικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος "Γαρίπας", ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Πολυπλάνο", ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κισσάμου, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Δήμος Χανίων, με την υποστήριξη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων.

«Σε συνέχεια του προγράμματος «Άσκηση για όλους», που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες στηρίζουμε τη συγκεκριμένη διοργάνωση, ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους συνδιοργανωτές, που κάνουν πράξη το ρητό «η ισχύς εν τη ενώσει», τόνισε χαρακτηριστικά κατά την τοποθέτησή του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Στέλιος Μιχαηλάκης. Μάλιστα, ο κ. Μιχαηλάκης τόνισε ότι πρόκειται για τον πρώτο αγώνα δρόμου / τρεξίματος, που διοργανώνεται, ο οποίος αναμένεται ν’ αναδείξει διάφορα τοπία της περιοχής.



«Με μεγάλη ευχαρίστηση ο Δήμος Χανίων συμμετέχει στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία ελπίζουμε ν’ αποτελέσει το έναυσμα και για άλλες περιοχές του Δήμου μας, προκειμένου οι συμπολίτες μας να διαγωνιστούν, ν’ αθληθούν, να τρέξουν, να περπατήσουν σε περιοχές και μονοπάτια, που δεν το συνηθίζουν. Είναι ευκαιρία να έρθουν πολλοί να γνωρίσουν περιοχές των Περιβολίων, οι οποίες μπορεί να μην είναι γνωστές άλλα έχουν ένα πολύ μεγάλο πλούτο, τόσο φυσικό όσο και αρχαιολογικό, μιας και τα τελευταία δύο χρόνια αρκετά σημεία της περιοχής με έντονο αρχαιολογικό αποτύπωμα έχουν αναδειχθεί, έπειτα από συνεργασία του Δήμου με την Αρχαιολογία», τόνισε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για τη Δ.Ε. Θερίσου, Τάσος Αλόγλου.  

Την ευχή ο «Γύρος των Περιβολίων» να καθιερωθεί σε θεσμό για τα Χανιά εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Περιβολίων, Πέτρος Μιχαηλίδης, γνωστοποιώντας ότι οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν και θα καταλήξουν στο αθλητικό κέντρο της Χαρωδιάς «την κυψέλη, που έφτιαξε ο Δήμος Χανίων για τα Περιβόλια», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, προσθέτοντας ότι η διαδρομή περιλαμβάνει τοποθεσίες, όπως τα Μαριανά, τον Πύργο, το Καστροχώρι, την Πελεκαπίνα, ανακαινισμένους ναούς, όμορφες γειτονιές, κ.α.

Τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης παρουσίασε από την πλευρά του το μέλος του Δ.Σ. του «Θησέα» και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης, Σήφης Γαλανάκης. Ειδικότερα, όπως διευκρίνισε ο κ. Γαλανάκης ο «Γύρος Περιβολίων 2022» περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 1 χλμ. για παιδιά Δημοτικού, αγώνα τρεξίματος ή δυναμικού βάδην, 5 χλμ., και αγώνα τρεξίματος 10 χλμ. με διαφορετική ώρα εκκίνησης. Οι αγώνες των 5 και 10 χλμ. και ΑμεΑ θα έχουν διαγωνιστικό χαρακτήρα με ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ενώ ο παιδικός αγώνας του 1 χλμ. θα είναι χωρίς χρονομέτρηση.

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες 5 και 10 χλμ. έχουν ενήλικοι 18 και άνω, παιδιά 13 -17 ετών με υπεύθυνη δήλωση γονέα / κηδεμόνα και παιδιά έως 12 χρονών με υπεύθυνη δήλωση, ή συνοδεία γονέα / κηδεμόνα. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα εγγραφής . Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ για τον αγώνα των 10 χλμ., 7 ευρώ για τον αγώνα των 5 χλμ. και δωρεάν για τον παιδικό αγώνα του 1 χλμ. Αθλητές με δελτίο ΣΕΓΑΣ και παιδιά κάτω των 15 ετών θα συμμετέχουν δωρεάν σε όλους τους αγώνες.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή της διάδοσης της νόσου του κορωνοϊού.

Θα προσφερθεί κέρασμα σε όλους.


«Γύρος Περιβολίων 2022»:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............