Πράσινοι: Να ενεργοποιηθεί ο ΟΑΣΕ στην Ουκρανία! - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

23 Μαρτίου 2022

Πράσινοι: Να ενεργοποιηθεί ο ΟΑΣΕ στην Ουκρανία!

 Να στηριχθεί και να ενεργοποιηθεί ο ΟΑΣΕ, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, ήταν μια από τις προτάσεις που κατατέθηκαν στη διαδικτυακή συζήτηση που οργάνωσε το νέο κόμμα των Πράσινων Ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία.


Η άμεση εκεχειρία, ο σεβασμός του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, του διεθνούς δίκαιου, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της προστασίας των δικαιωμάτων των μειονοτήτων είναι κοινά αποδεκτές αρχές που συναντώνται με τις πράσινες αξίες για μη βίαιη επίλυση των διαφορών και το όραμα για μια μόνιμη ειρήνη, με ευημερία για όλα τα πλάσματα του πλανήτη. Η απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο θα πρέπει να επεκταθεί σε όλα τα ορυκτά καύσιμα, που υποσκάπτουν την Κλιματική Μετάβαση αλλά και την πυρηνική ενέργεια, που δεν αποτελεί λύση απέναντι στην κλιματική κρίση. Ειδική πλευρά του θέματος αποτελεί η αντίθεση στην επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να στηρίξει και οικονομικά το νέο πυρηνικό εργοστάσιο της Βουλγαρίας

Οι εισηγήσεις των δημοσιογράφων Παύλου Νεράντζη, Πολυδεύκη Παπαδόπουλου και Γιάννη Χρυσοβέργη, που έζησαν τη φρίκη των πολέμων ως ανταποκριτές, ανέλυσαν πολύπλευρα τα γεγονότα και τις σκοπιμότητες ή βίωσαν τον πόνο και τα αδιέξοδα των εμπολέμων, ήταν χρήσιμη για προβληματισμό σχετικά με την επόμενη μέρα. Κοινή σταθερά, η αντίθεση στην κλιμάκωση της σύγκρουσης και των εξοπλισμών, των εθνικιστικών και μιλιταριστικών τάσεων και στην παγίωση μιας ψυχροπολεμικής ατμόσφαιρας στις σχέσεις Ανατολής-Δύσης. Ολόκληρη την εκδήλωση μπορεί να την δει κανείς στο video. Αναλυτική αναφορά εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............