Ολοκλήρωση Τελετών Ορκωμοσιών και Απονομής Μεταπτυχιακών Τίτλων Σπουδών ΕΑΠ στη Θεσσαλονίκη (Φωτογραφικό Υλικό) - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

23 Μαρτίου 2022

Ολοκλήρωση Τελετών Ορκωμοσιών και Απονομής Μεταπτυχιακών Τίτλων Σπουδών ΕΑΠ στη Θεσσαλονίκη (Φωτογραφικό Υλικό)


Η πρώτη υβριδική τελετή ορκωμοσίας για τους απόφοιτους των Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 11 μέχρι τις 13 Μαρτίου 2022, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, σε ένα ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα με ανάμικτα, για όσους αποφοίτησαν, συναισθήματα συγκίνησης και χαράς.

Στην παρούσα τελετή ορκίστηκαν 1.212 φοιτητές προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του Ιδρύματος και απονεμήθηκαν 2.236 μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών, ενώ, λόγω της υγειονομικής κατάστασης, η τελετή μεταδίδονταν και ηλεκτρονικά μέσω του καναλιού του Ιδρύματος στο youtube.

Χαιρετισμούς στο τριήμερο των ορκωμοσιών απηύθυναν ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Καθηγητής Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας και οι Αντιπρόεδροι της Δ.Ε. Καθηγητής Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, Καθηγητής Καραμάνης Κωνσταντίνος και Αναπληρωτής Καθηγητής Γεώργιος Σκρουμπής.


Επίσης τα συγχαρητήριά τους εξέφρασαν οι Κοσμήτορες των Σχολών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Καθηγητές Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, Εμμανουήλ Κουτούζης και Αθανάσιος Μιχιώτης, οι οποίοι παρευρέθηκαν δια ζώσης στις τελετές, αποδίδοντας τιμή στους αποφοιτήσαντες και στους κόπους που κατέβαλαν για την επιτυχή ολοκλήρωση της δύσκολης αυτής προσπάθειάς τους. Επιπλέον στις εκδηλώσεις παρευρέθησαν οι Διευθυντές Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών του ΕΑΠ., Καθηγητής Στυλιανός Ζερεφός, Καθηγητής Ευθύμιος Ζερβάς, Καθηγητής Δημήτριος Καλλές, Καθηγητής Αυγουστίνος Δημητράς, Αναπληρωτής Καθηγητής Δημήτριος Στεργίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Γεώργιος Βλαχάκης και ο Αναπληρωτής Καθηγητής  Δημήτριος Φιλιππής.

Την έναρξη των τελετών πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του Ε.Α.Π. Καθηγητής Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας δηλώνοντας πως το Ε.Α.Π. είναι ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο Πανεπιστήμιο με ακαδημαϊκή, διοικητική και ερευνητική ευχέρεια και εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς καταφέρνοντας όχι μόνο να ανταποκρίνεται συνεχώς στις αυξανόμενες απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς, αλλά να προηγείται κιόλας. Το ΕΑΠ διατηρεί πάντα το έντονο κοινωνικό του προφίλ μέσω χορήγησης υποτροφιών και απαλλαγής οικονομικής συμμετοχής σε ευάλωτες ομάδες, όπως την πρόσφατη περίπτωση των Ουκρανών φοιτητών.

Η ακαδημαϊκή καταξίωση του ΕΑΠ μέσω της κατάταξής του στις υψηλότερες θέσεις μεγάλων Διεθνών Οργανισμών επισφραγίζεται με τη διοργάνωση του επόμενου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Ανοικτών Πανεπιστημίων τον ερχόμενο Οκτώβριο σε συνεργασία με την EADTU. Τέλος, εκτός από την ακαδημαϊκή του ανάπτυξη, το ΕΑΠ αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις κτιριακές του Υποδομές, πάντα με την αρωγή του ΥΠΑΙΘ μέσω της αγοράς ακινήτων σε Αθήνα, Πάτρα αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

«Το Ε.Α.Π. δεν είναι ένα τυχαίο Ίδρυμα καθώς το πτυχίο του είναι ένα ισχυρό εφόδιο για την καριέρα των φοιτητών» ανέφερε από την πλευρά του στην ομιλία του ο Αντιπρόεδρος Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Καθηγητής κ. Ευστάθιος Ευσταθόπουλος. Επιπλέον επισήμανε ότι «το Ε.Α.Π. βρίσκεται σταθερά στην πρώτη πεντάδα των Ανοικτών Πανεπιστημίων στον κόσμο σύμφωνα με τις κατατάξεις όλων των Διεθνών Οργανισμών, ενώ τα πέντε εκ των οκτώ Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών έχουν ήδη πιστοποιηθεί από την  ΕΘΑΑΕ με πολύ υψηλές βαθμολογίες».

Αντιπρόεδρος Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Γεώργιος Σκρουμπής ευχήθηκε συγχαρητήρια στους φοιτητές για την επιτυχή κατάληξη των σπουδών τους και παρότρυνε τους αποφοίτους «να ισχυροποιήσουν τους δεσμούς της εξ αποστάσεως κοινότητας με αρωγούς το νεοσύστατο «Δίκτυο Αποφοίτων», το Γραφείο Διασύνδεσης, Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας αλλά και μέσω της εφημερίδας του ΕΑΠ «OPEN 2U» που θα λαμβάνουν μηνιαίως οι απόφοιτοί μας».

Επίσης ο Αντιπρόεδρος Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Καραμάνης υπογράμμισε πως «οι τελετές αυτές είναι ιδιαίτερες τόσο για τους αποφοίτους όσο και για το Ίδρυμα, καθώς ύστερα από δυο χρόνια συμμετέχουμε διά ζώσης στη χαρά τους και ευελπιστούμε επίσης η επαφή μας με τους φοιτητές να συνεχιστεί μέσω του ΚΕΔΙΒΙΜ, το οποίο προσφέρει καινοτόμα και σύντομα Προγράμματα Σπουδών που συνεχώς εμπλουτίζονται».

 Τέλος, ευχόμαστε συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία στους απόφοιτους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............