7ος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου ATHENA IOOC από 7-9 Απριλίου 2022 - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

23 Μαρτίου 2022

7ος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου ATHENA IOOC από 7-9 Απριλίου 2022

  Χρηματοδότηση δαπανών του 7ου διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου « Athena international olive oil competition », από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ. 


Μετά από αίτημα του Δήμου Σητείας, το Δ.Σ του Πράσινου Ταμείου ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 15.000,00 € για την κάλυψη της δαπάνης φιλοξενίας των 40 κριτών που θα συμμετέχουν στον 7ο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου «Athena International olive oil competition» που θα διεξαχθεί στη Σητεία. 

Η χρηματοδότηση εντάχθηκε στον ΑΠ 1 « Δράσεις Διατήρησης της Βιοποικιλότητας Καινοτόμες Δράσεις - Έξυπνες Πόλεις - Λοιπές Δράσεις του Χ.Π. « Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Δράσεις 2021». Ο ATHENA IOOC είναι ο πλέον δυναμικά ανερχόμενος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου και ο μοναδικός του είδους του που διεξάγεται στην Ελλάδα. Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη εκατοντάδων παραγωγών σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές χώρες του κόσμου, καθώς και το σεβασμό των πιο καταξιωμένων κριτών ελαιολάδου. Κάποιοι, μάλιστα, εξ αυτών τον κατατάσσουν ήδη μεταξύ των τριών πιο σημαντικών διεθνών διαγωνισμών ελαιολάδου στον κόσμο. 


Ο 7ος διαγωνισμός ATHENA IOOC θα φιλοξενηθεί στη Σητεία, μία πόλη ταυτισμένη όσο λίγες με την ελαιοκαλλιέργεια και την παραγωγή ελαιολάδου, από 7-9 Απριλίου 2022. Τα ελαιόλαδα της Σητείας τα οποία είναι παγκοσμίου κλάσης και χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης, συμμετέχουν, όπως και τα υπόλοιπα ελαιόλαδα της Κρήτης, στην τοπική γαστρονομία και ενσαρκώνουν την πεμπτουσία της φιλοσοφίας της «Μεσογειακής Διατροφής».

7ος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου ATHENA IOOC από 7-9 Απριλίου 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............