Ρομαντισμός και Σήμερα | Ρεσιτάλ για Όμποε και Πιάνο στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

08 Μαρτίου 2022

Ρομαντισμός και Σήμερα | Ρεσιτάλ για Όμποε και Πιάνο στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

 Παρασκευή 11 Μαρτίου, ώρα 21:00, Αίθουσα Συναυλιών

Με μια παγκόσμια πρώτη εκτέλεση, τρία κομμάτια για όμποε και πιάνο του Ι. Γκίκα γραμμένα ειδικά για την περίσταση, ο Γιάννης Οικονόμου στο όμποε και η Κασσάνδρα Φουντουλάκη στο πιάνο, παρουσιάζουν το ρεσιτάλ Ρομαντισμός και Σήμερα την Παρασκευή 11 Μαρτίου, στις 21:00, στην Αίθουσα Συναυλιών του ΠΣΚΗ.


Οι δύο διακεκριμένοι καλλιτέχνες θα ταξιδέψουν το κοινό σε μια μουσική διαδρομή που ξεκινά από την εποχή του Ρομαντισμού, με έργα των Σούμαν και Λιστ, περνά από τη Γαλλία των Πουλένκ και Μποζά, παίρνοντας τις πιο ρομαντικές μουσικές φόρμες, εκείνες της ρομάντσας, της μπαλάντας, της σονάτας και της φαντασίας, και φτάνει έως το σήμερα. Το ρεσιτάλ θα ολοκληρωθεί εξαιρετικά, με τα τρία κομμάτια για όμποε και πιάνο του Ι. Γκίκα, με τίτλο «Η μπαλαρίνα», «Ο στρατιώτης» και «Το μαγικό ρολόι», βασισμένα σε πίνακες των Ντεγκά, Φαέντ και Νταλί σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση.

Ερμηνεύουν:

Γιάννης Οικονόμου | όμποε

Κασσάνδρα Φουντουλάκη | πιάνο

Διαβάστε περισσότερα, εδώ: https://bit.ly/3v4R8iC

Προπώληση εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 12 € και 10 € (γενική είσοδος) και 8 € (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) συνεχίζεται και το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:

● Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 - 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 - 14:00 & 17:30 - 21:00, τηλ. 2813409247) ● Την ticketservices.gr, από εδώ: https://bit.ly/3GYebOH

● Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη της εκδήλωσης

Σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία COVID-19, για την είσοδο σε κάθε κλειστή αίθουσα, οι θεατές οφείλουν να πληρούν τις προϋποθέσεις και να φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού (να έχουν περάσει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού) ή νόσησης κατά την

είσοδο, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα. Το ΠΣΚΗ επιπρόσθετα θα τηρήσει, για μεγαλύτερη ασφάλεια του κοινού στις κλειστές του αίθουσες, αποστάσεις μεταξύ των θεατών.

Δωρεάν στάθμευση για τους θεατές στο πάρκινγκ του ΠΣΚΗ

Για τους θεατές των εκδηλώσεων του ΠΣΚΗ, υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν στάθμευσης στο υπόγειο πάρκινγκ του ΠΣΚΗ, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Βιογραφικά

Γιάννης Οικονόμου | ομποΐστας

Γεννήθηκε στην Αθήνα σε μουσική οικογένεια. Ξεκίνησε μουσικές σπουδές με τον Χρήστο Αργυρόπουλο. Αποφοίτησε από το Ωδείο Αθηνών με Άριστα παμψηφεί (τάξη Κλώντ Σιελέ). Έγινε δεκτός κατόπιν διαγωνισμού στην Μanchattan School of Music. Έχει παρακολουθήσει masterclass των Χάνσγιοργκ Σέλενμπεργκερ, Μόρις Μπόιργκ και μαθήματα με τον Φρανσουά Λελέ.

Υπήρξε μέλος της Παγκόσμιας Ορχήστρας Νέων υπό τους Μάρινερ, Τεμιρκάνοφ, Μαζούρ κ.ά. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λονδίνο, Φινλανδία, Τουρκία) με Ορχήστρες όπως οι Κ.Ο.Α., Ορχήστρα Πατρών, Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Συμφωνική του Δήμου Αθηναίων, Ορχήστρα Φιλανδικού Ραδιοφώνου, Συμφωνική Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Μπίλκεντ, σε ρεσιτάλ και σε σύνολα μουσικής δωματίου σε Ελλάδα, Γερμανία, Τουρκία, Αυστρία, Αγγλία. Το 2003 κατόπιν πρόσκλησης του Αmerican Ballet Theatre εμφανίστηκε ως σολίστ με την Ορχήστρα Εναρμόνια στο Ηρώδειο και στο Θέατρο Γης στην Θεσσαλονίκη. Έχει ηχογραφήσει κλασσική, έντεχνη και προκλασική μουσική (Oreste , MDG). Μεταξύ 1997 και 2003 υπήρξε σόλο ομποΐστας της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων. Από το 2003 είναι μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Από το 2008 είναι υπεύθυνος πνευστών στην Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων. Το 2019 έγινε μέλος του Ventus ensemble, σχήματος που αποτελείται από κορυφαίους μουσικούς όλων των ελληνικών ορχηστρών. Συνεργάζεται με την Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων στην εκμάθηση ρεπερτορίου των ξύλινων πνευστών. Είναι καθηγητής όμποε στο Διεθνές ωδείο Αθήνας.

Κασσάνδρα Φουντουλάκη | πιανίστα

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992. Ξεκίνησε μουσικές σπουδές σε ηλικία έξι ετών. Σπούδασε πιάνο και μουσική δωματίου στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών απ' όπου απέκτησε Πτυχίο Πιάνου με Άριστα παμψηφεί, στο Ωδείο Αθηνών ως υπότροφος στην τάξη πιάνου της Μαρίας Ευστρατιάδη και απέκτησε Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο. Συνέχισε σε μεταπτυχιακό επίπεδο με τους Δημήτρη Τουφεξή και Διονύση Μαλλούχο. Είναι κάτοχος πτυχίων Αρμονίας και Αντίστιξης. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια πιάνου, όπως των Γκάνεφ, Πέτριν, Γουβέλη, Παληού, Σαλίνας, Μπογκντάνοφ, Σαραφιανό, Μιχαηλίδου, Ευνουχίδου. Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες μουσικής δωματίου, σε φεστιβάλ και έχει δώσει ρεσιτάλ ( Ωδείο Αθηνών, Αττικό Ωδείο, Εθνικό Ωδείο Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Εθνική Λυρική Σκηνή - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στα πλαίσια του Φεστιβάλ Πιάνου, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Ίδρυμα Θεοχαράκη, Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», Νομισματικό Μουσείο, Ιανός, Απολλώνειο Ωδείο, Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Πολυχώρος Διέλευσις). Έχει επιλεγεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Μουσικής Ennio Morricone στην Ελλάδα ως η αποκλειστική πιανίστα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για το 2021-2022 εις μνήμην του συνθέτη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Ιταλικό Ινστιτούτο και σε θερινά Φεστιβάλ Μουσικής. Με

διακεκριμένους μουσικούς από την Αυστρία και την Ελλάδα, έχει ιδρύσει το μουσικό σχήμα Contra tiempo ensemble, που ειδικεύεται σε πρωτοπόρους συνθέτες του 20ου και 21ου αιώνα. Διδάσκει πιάνο στο Δελφικό Ωδείο Αθηνών.

· Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines

· Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines

· Επίσημοι Χορηγοί Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Karatarakis hotels & restaurants

· Επίσημος Χορηγός Οδικών Μεταφορών: Union Coach Services

· Επίσημος Χορηγός Εκπαίδευσης: ΙΕΚ ΑΚΜΗ

· Χορηγός Επικοινωνίας: ΕΡΤ3 | ΕΡΤ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ | ΕΡΤ ΧΑΝΙΩΝ

Ρομαντισμός και Σήμερα | Ρεσιτάλ για Όμποε και Πιάνο στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............