Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για την Ημέρα της Γυναίκας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

08 Μαρτίου 2022

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για την Ημέρα της Γυναίκας

 Στην σύγχρονη, απαιτητική και πολυσύνθετη εποχή, η γυναίκα: ως μητέρα, σύζυγος, σύντροφος, και ως εργαζόμενη, συμμετέχει και προσφέρει, εξ ίσου με τον άνδρα, στην οικογένεια, στην επιστήμη, στους επαγγελματικούς χώρους, στην κοινωνία. Με τις ικανότητές της επαναπροσδιόρισε κάθε τομέα της ανθρώπινης ζωής, συμβάλλοντας καθοριστικά στον πολιτισμό, στην πολιτική, και στην οικονομική πρόοδο.


Εντούτοις, όλοι γνωρίζουμε ότι, παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει στην κατεύθυνση της ισότητας ανδρών και γυναικών, δεν έχουμε φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Χρειάζονται να μείνουν οριστικά στο παρελθόν παλαιές νοοτροπίες, βαθιά ριζωμένες διακρίσεις, άσκοποι ανταγωνισμοί, εργασιακές ανισότητες. Μέσα στις οικογένειες, και γενικότερα στις διαπροσωπικές σχέσεις, τα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών και της σεξουαλικής παρενόχλησης, όχι μόνον δεν έχουν εξαλειφθεί, αλλά έχουν αποκτήσει ανησυχητικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια.

Η ισότητα και ο σεβασμός στην γυναίκα αποτελούν διαρκές ζητούμενο, δεν είναι κάτι δεδομένο, ούτε στις δημοκρατικές χώρες. Χρειάζεται καθημερινός αγώνας για την εδραίωση, την ενδυνάμωση και την υπεράσπισή τους. Η 8η Μαρτίου συμβολικά επισημαίνει αυτό το καθήκον των σύγχρονων, πολιτισμένων κοινωνιών.

Στον Δήμο Ηρακλείου, στηρίζουμε το αυτονόητο αίτημα των γυναικών, για ισότητα και αξιοπρεπή αντιμετώπιση σε κάθε τομέα της ζωής. Συνάμα, είμαστε πάντα δίπλα στις γυναίκες που έχουν υποστεί πράξεις βίας. Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών, προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον, μαζί με ψυχολογική και συμβουλευτική βοήθεια. Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ), με ποικίλες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού, αποσκοπεί, στην άρση των στερεοτύπων και των ανισοτήτων μεταξύ των φύλων.

Η κοινωνία έχει ανάγκη την αρμονική συμπόρευση όλων των μελών της. Η γυναίκα πρέπει να έχει τη θέση που της αξίζει. Και προς αυτήν την κατεύθυνση, θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............