Νίκος Ηγουμενίδης: Η εμπέδωση της ισότητας των φύλων στην πράξη είναι καθημερινός αγώνας - Kriti traveller

Kriti traveller

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟN KOΣΜΟ

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

08 Μαρτίου 2022

Νίκος Ηγουμενίδης: Η εμπέδωση της ισότητας των φύλων στην πράξη είναι καθημερινός αγώνας

 Με την αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σύγχρονη γυναίκα είναι και σήμερα επιφορτισμένη με μια άνιση καθημερινότητα. Προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τον πολλαπλό ρόλο της μάνας, της συζύγου, της εργαζόμενης που καλείται μέσα σε ένα 24ωρο καθημερινά να διεκπεραιώσει βαριές υποχρεώσεις. Παράλληλα, η πανδημία δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο σήμερα τη θέση της, αναρίθμητα περιστατικά βίας κατά των γυναικών και γυναικοκτονιών καθημερινά έρχονται στην επιφάνεια, ενώ σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων με κορύφωση τα αντεργατικά νομοσχέδια επιβαρύνουν πρωτίστως το γυναικείο φύλο. 


Όλα τα παραπάνω καθιστούν σήμερα αναγκαίο ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος και ένα θεσμικό πλαίσιο που θα προλαμβάνει και θα προστατεύει στην πράξη την ισότητα των δύο φύλων. Είναι καθήκον μας να μην αποδεχθούμε τη μοίρα του «δεύτερου φύλου» και να υπερασπιστούμε καθημερινά την ισότιμη αξία των γυναικών. Η πραγμάτωση της ισότητας των φύλων στην πράξη είναι πρωτίστως αγώνας καθημερινός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............